Fietsen

3T maakt meer “budgetvriendelijke” Strada PRO uitvoering

3T Strada Pro

Toen de 3T Strada oorspronkelijk in 2017 geïntroduceerd werd, gooide deze aero racefiets onmiddellijk hoge ogen door het idee dat achter de fiets zit. Het Italiaanse 3T probeert te innoveren en dat zien we graag. De Strada werd de eerste aero 1x racefiets, de dubbele plateau vooraan is voor hen niet aero genoeg en is volgens hen net als bij de mountainbikes achterhaald. Deze racefiets kan je in het profpeloton terugvinden bij de renners van Aqua Blue Sport.

Nu breidt 3T hun gamma uit en lanceert het een nieuwe versie van hun aerofiets, namelijk de Strada Pro. Die ziet er hetzelfde uit als de bestaande Strada Team, maar zal iets goedkoper zijn en is enkel als complete fiets te verkrijgen.

Gerard Vroomen, directeur van 3T en OPEN en mede-oprichter van Cervélo, wil graag de succesvolle Strada voor een ruimer publiek beschikbaar maken. “We realiseren dat wij niet Giant, Trek of Specialized zijn, wij produceren geen miljoenen frames. Maar binnen onze capaciteiten en zonder afbreuk te doen aan de performantie van onze fietsen, willen we heel graag onze modellen voor zo veel mogelijk mensen beschikbaar maken.”

Het grootste verschil tussen het Pro en het Team frame zit in het carbon. De Pro uitvoering kreeg eenvoudigere carbon lay-up. Dat maakt het frame iets zwaarder, zo’n 130 gram. Want voor deze techniek is meer materiaal nodig. Dat verandert echter niets aan de aerodynamica en de stijfheid van het frame. Het Team frame klokt zijn gewicht af op 970 gram ion tegenstelling tot de 1120 gram voor het Pro model.

De 3T Strada Pro is afgemonteerd met een SRAM Force 1 groep, 3T Discus C35 wielen en 3T Aeronova stuur. De stuurpen en zadelpen ook 3T onderdelen. Op de wielen staan 25mm banden. Het onlangs gelanceerde 3T Torno crankstel kan je als upgrade erbij aankopen.

Tot slot komen we bij de prijs, en dan blijkt dat het woord “budgetvriendelijk” bij Vroomen een andere betekenis heeft dan bij de meesten onder ons. Een frameset van de 3T Strada Team kost € 3.800 en een complete fiets rond de € 8.500. De complete fiets in 3T Strada Pro uitvoering kost nu € 4.990. Een pak goedkoper dus, maar nog altijd een high-end prijs.

Meer info: 3T Bike

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend