Naast de kwestie, Toplijsten

5 goede voornemens om 2019 goed in te zetten

1. Ga naar social rides

Je hoeft niet te wachten tot het zondagochtend is om met je lokale groepje te gaan fietsen. Op sociale media krijg je om de haverklap uitnodigingen voor social rides, georganiseerd door fiets(kleding)merken of gepassioneerde fietscafé’s. Daarnaast zijn die social rides perfect om andere fietsers te ontmoeten. 

2. Houd je fiets proper

Het lijkt simpel, maar door na elke rit je fiets grondig te poetsen, bespaar je op langere termijn enorm veel kosten! Pak dus je spons en emmer water en je fiets zal je dankbaar zijn. Trouwens, wie rijdt nu niet graag op een blinkende fiets?

3. Investeer in winter- en regenkledij

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Met de juiste warme of waterafstotende kledij kan je in elk weer buiten gaan fietsen. Bestel dus je nieuw jasje of overschoenen en je zal zien dat je extra gemotiveerd de koude trotseert. Ook in de zomer pluk je daar de vruchten van, want winter miles, summer smiles!

4. Rijd eens zonder fietscomputer

Je raakt al snel te gefocust op je hartslag of gemiddelde snelheid. Je kent je favoriete rondje toch vanbuiten, dus laat die gps eens thuis en rijd terug helemaal voor je plezier. Je zal zien dat je enorm veel plezier beleeft door alleen maar aan het fietsen te denken. Eén keer per week zonder fietscomputer rijden zorgt er ook voor dat je in het najaar nog steeds gemotiveerd blijft en niet te vermoeid bent.

5. Fiets naar je werk

Veel werkgevers hebben naast de bureau’s douches, dus waarom niet eens met de fiets naar je werk? Zo bespaar je op je dure brandstofrekening én maal je extra kilometers op de fiets! ’s Ochtends fietsen is trouwens de beste manier om opgewekt op je werk aan te komen en de dag goed te beginnen. ’s Avonds hoef je niet in de file te staan en vergeet je al je zorgen op de fiets!

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend