Toplijsten

5 redenen waarom een fietsverzekering een goed idee is

Met een fietsverzekering op zak ga je als fietser met een veilig en gerust gevoel de baan op.

Je fiets ligt je nauw aan het hart. Op een dag wordt je favoriete tweewieler gestolen. Allesbehalve leuk, maar … gelukkig heb je een fietsverzekering! Je verzekeraar betaalt je een schadevergoeding. Bekijk hier nog meer voordelen van deze verzekering.

Help: mijn fiets is gestolen! De fietsverzekering springt in de bres
Ai, dieven gaan met je favoriete tweewieler aan de haal. Hoewel je de fiets had afgesloten met een goedgekeurd ART- slot (2 sterren), zijn ze er toch mee weg. Het is een goed idee om een fietsverzekering te nemen, zeker als je een dure fiets hebt. Het voordeel?  Wel, de verzekering betaalt je na diefstal een schadevergoeding (bedrag afhankelijk van de leeftijd van je fiets). Belangrijk om te weten: je moet alle sleutels van het fietsslot bezorgen aan je verzekeraar samen met de aankoopfactuur van de fiets en het slot.

Ook bij diefstal van je favoriete tweewieler reken je op de fietsverzekering.

Een ongeval met de fiets, auwch! Gelukkig sta je er niet alleen voor
Je maakt een val met je fiets en de tweewieler heeft schade opgelopen. Op dat moment is je fietsverzekering een geluk bij een ongeluk. Zo zal de verzekering de officiële herstelling betalen (met uitzondering van de franchise). Nu: je fiets is één ding, maar misschien ben je zelf ook gekwetst na de val? De fietsverzekering vergoedt je lichamelijke schade tot een bepaald bedrag.

Pech onderweg! Je rekent overal in België op je fietsverzekering

Of je nu kiest voor een stadsfietstocht of een avontuurlijke fietsvakantie in eigen land: een ongeluk(je) loert om de kleinste hoek. Plots breekt je ketting en kan je niet meer verder. Gelukkig reken je bij pech op je fietsverzekering! Jij en je fiets worden GRATIS en veilig thuisgebracht vanaf 1 km van je thuis tot 50 km over de Belgische grens. Ben je zelf vergeten om de batterij van je elektrische fiets op te laden? Dan geldt die service uiteraard niet. Op tijd opladen dus!

Meer lezen over de fietsverzekering van Ethias? Ontdek Ethias Bike & More.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend