Fietstoerisme, Toplijsten

5 tips voor wie op fietsvakantie gaat

Net zoals de profs gaan ook wij wel eens graag fietsen in het buitenland. Niet alleen voor beter weer maar ook om eens andere wegen onder onze wielen te schuiven. Maar hoe pak je zo’n fietsvakantie nu het best aan? Wij geven je vijf tips voor een onvergetelijke ervaring.

Locatie

Alles begint met de locatie. De meesten onder ons willen gaan fietsen in het zonnetje, maar het weer is onvoorspelbaar zeker als je naar de bergen trekt. Daar kan de zon branden in je nek, maar vijf minuten later kan de regen er met bakken uit de hemel vallen. Het is dus ook belangrijk dat je ook let op de fietsinfrastructuur van je bestemming. Kijk even op Google Street View hoe de wegen eruit zien zodat je niet fietsvakantie niet uitdraait op een Strade Bianche als je dat niet wil.

Georganiseerd of niet

Regel je zelf je vakantie of kies je voor een georganiseerde reis? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Gespecialiseerde reisbureaus hebben vaak gidsen en ondersteuning ter plaatse zodat je minder zorgen hebt. Maar alles zelf regelen, geeft je wel meer vrijheid. Het kost iets meer moeite, maar je doet wel waar je zin in hebt.

Overdrijf niet

Het is misschien verleidelijk om lang en veel te rijden in het goede weer, maar overdrijf niet. Overtrainen doet meer kwaad dan goed. Let ook op wanneer je naar de bergen gaat en op hoogte slaapt. Je lichaam heeft dan meer tijd nodig om te herstellen dan op zeeniveau.

Maak er geen wedstrijd van

Als je met vrienden op fietsvakantie gaat, komt het competitiebeest in je wel eens boven. Overdrijf ook hier niet. Het kan geen kwaad om eens een spurtje te trekken op de top van de berg, maar start geen wedstrijd op een klim van 20 kilometer. Zeker niet als je met iemand rijdt die beter getraind is of 10 kilogram minder weegt. Op een fietsvakantie moet je vooral genieten, jezelf bewijzen is echt niet nodig.

Doe eens iets anders dan fietsen

Je kan je fietsvakantie dan misschien wel aanzien als een trainingskamp, maar dat betekent nog niet dat je niets anders moet doen dan trainen. Doe eens iets anders dan fietsen en ontspan. Als ook je geest tot rust komt, ga je vol nieuwe energie terugkeren naar huis! 

Bron: CyclingWeekly

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend