Toplijsten

6 redenen om elke dag te fietsen

Heel wat wielerliefhebbers dromen ervan om elke dag enkele uurtjes op hun fiets te zitten. Maar dat is vaak lastig als je gaat werken. Gewoon elke dag fietsen daarentegen, is niet zo moeilijk. Bovendien kan het een positieve invloed hebben op je leven. Wij lijsten hieronder de voordelen op.

1. Het is een gezonde manier om naar je werk te gaan

Als je elke dag wil fietsen maar weinig tijd hebt, kan je overwegen om met je fiets te gaan werken. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen lichaam. Het zorgt ervoor dat je ontspant, je moet geen rekening houden met files en je wordt er fitter van. Ook als je verder van je werkplaats woont, heb je geen excuses. Je kan altijd naar een station of een bushalte in de buurt fietsen of investeren in een elektrische fiets.

2. Het zorgt voor een gezondere geest

Een gezonde geest in een gezond lichaam is geen fabeltje. Als je met je fiets gaat werken, zal je met een ‘frisse kop’ aan je dag kunnen beginnen. Onderzoek heeft uitgewezen dat elke dag een half uurtje bewegen ervoor zorgt dat je minder vermoeid bent en meer energie krijgt. Bovendien helpt fietsen depressieve gevoelens tegen te gaan. 

3. Je krijgt er meer zelfvertrouwen van

Fietsen zorgt voor een betere mentale gezondheid en dat kan leiden tot meer zelfvertrouwen. Uit onderzoek blijkt dat mannen die zes à zeven keer per week sporten zich veel aantrekkelijker vinden dan de gemiddelde man.

4. Je gewicht geraakt onder controle

Regelmatig fietsen zorgt ervoor dat je gewicht op punt blijft. Je moet niet na elk tochtje naar je werk een koffiekoek eten. Maar als je elke dag fietst, kan je wel wat minder letten op wat je eet. Zondigen mag en moet.

5. Je slaapt er beter van

In deze prestatiegerichte maatschappij die heel wat stress met zich meebrengt, is het vaak moeilijk om ’s avonds te ontspannen en makkelijk de slaap te vatten. Maar uit onderzoek van de universiteit van Georgia blijkt dat fittere mensen beter in slaap vallen. Een sport als fietsen zorgt ervoor dat je conditie beter wordt en dat zorgt ervoor dat je beter in slaap valt. Ook je slaapkwaliteit verhoogt erdoor. 

6. Je leeft langer

Elke dag fietsen maakt je gezonder en gelukkiger, maar het zorgt ook voor een langer leven. Onderzoekers uit Noorwegen bestudeerden een groep mannen van ongeveer 70 jaar oud. De mannen die een half uurtje per dag sportten, leefden tot vijf jaar langer dan de mannen die dat niet deden. Het is dus nooit te laat om op je fiets te springen.

Bron: Bicycling.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend