Toplijsten, Training

6 tips om makkelijker te starten aan je ochtendrit

Je mag dan misschien wel geen ochtendpersoon zijn, toch is fietsen voor dag en dauw heel interessant. Onderzoek heeft uitgewezen dat wie ’s morgens vroeg wat tijd voor zichzelf maakt, zich ontspannen voelt doorheen de rest van de dag. Voor velen onder ons is het qua tijd ook makkelijker om ’s ochtends op de fiets te springen, dan pakweg tijdens de lunch of na het werk. Maar mentaal is het zo moeilijk om je warme bed in te ruilen voor je fiets. Daar brengen wij verandering in. Deze 6 tips zorgen ervoor dat je makkelijker zal starten aan je ochtendrit!

Leg je kleding en materiaal klaar

Kies de avond voordien wat je wil aandoen, zorg ervoor dat je fiets helemaal in orde is, pak je koeken op voorhand en zet alles klaar. Zo moet je ’s morgens enkel nog je koerskleren aantrekken en eens je die aanhebt, is het moeilijk om terug te krabbelen en weer in bed te duiken.

Spreek af

Zoek lotgenoten die ’s morgens met je willen fietsen. Als je weet dat er iemand op je wacht, ga je niet afzeggen. En daarnaast is samen fietsen gewoon veel leuker dan alleen.

Plan je route

Zorg ervoor dat je op voorhand een leuke route hebt gemaakt en doe niet steeds hetzelfde rondje. Als je weet dat het parcours mooi is, ga je veel enthousiaster zijn om er ’s morgens aan te beginnen, zelfs als het weer niet ideaal is.

Druk niet op ‘snooze’

Dit is een heel moeilijke, maar raak die knop gewoon niet aan. Het zorgt er alleen maar voor dat je minder lang kan fietsen. Leg je alarm desnoods aan de andere kant van de slaapkamer zodat je zeker uit je bed moet. Als je moeite hebt om ’s morgens wakker te worden, kan je ook je kamer niet de verduisteren zodat het zonlicht je natuurlijk kan wakker maken.

Check je mails niet voor je vertrekt

Ban ook Instagram, Facebook en andere sociale media tijdens je ochtend. Voor je het weet ben je kostbare fietstijd kwijt aan je smartphone of computer. Verspil je energie hier niet aan en spring gewoon op je fiets. Na je tochtje is heel dat online gebeuren er nog, maar geniet eerst offline.

Maak er een gewoonte van

Probeer elke dag op hetzelfde uur op te staan en te gaan slapen. Zo creëer je een routine. Na een tijdje zul je je ochtendritje missen, wanneer je ’s morgens eens niet kan gaan. Je bent vanaf nu een ochtendpersoon, of je het nu wilt of niet…

Bron: Bicycling

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend