Toplijsten

8 redenen waarom alleen fietsen leuker is dan samen

In groep fietsen heeft heel wat voordelen, je hebt gezelschap en je kan al eens in het wiel zitten, maar ook alleen fietsen kan leuk zijn. Je kan helemaal tot rust komen tijdens je ‘me-time’. En laat ons eerlijk zijn, die hebben we toch allemaal nodig. En dat is lang niet het enige argument om een keer alleen te gaan fietsen hoor. Hieronder acht redenen waarom alleen fietsen ook leuk is.

Je kan fietsen naar waar je wilt

Als je alleen gaat fietsen, moet je alleen met jezelf rekening houden wanneer je de route uitstippelt. Je moet niet denken aan je vrienden die niet graag bergop fietsen of graag wat langer rijden. Als je zin hebt om snel even 40 kilometer te rijden, is dat helemaal perfect.

Je kan fietsen wanneer je wilt

Wachten op je fietspartners kan soms erg frustrerend zijn. Je maakt je klaar, zorgt dat je fiets in orde is, vult je drinkbussen en vertrekt naar het punt waar je hebt afgesproken. Maar dan moet je wachten op je vriend die twintig minuten te laat op de afspraak is… Als je alleen gaat fietsen, vertrek je wanneer je wilt en hoef je met niemand rekening te houden.

Je kan stoppen zoveel je wilt

Wil je even stoppen om die prachtige weg te fotograferen, doe het gewoon. Wil je stoppen voor een koffie of juist niet? Je doet waar je zin in hebt, je moet met niemand rekening houden.

Je kan je makkelijker aan je trainigsplan houden

Als je aan het trainen bent met een doel voor ogen, is het vaak moeilijk om met fietspartners te rijden die hetzelfde doel hebben. In groep fietsen als je intervaltraining moet doen, gaat niet als zij dat niet moeten doen. Als je je wil concentreren op je trainingsplan is het makkelijker om alleen te gaan fietsen.

Het geeft je tijd om na te denken

Alleen fietsen is de ideale manier om je hoofd leeg te maken. Tijdens groepsritjes ben je aan het praten en dat kan er soms voor zorgen dat je vergeet te genieten van het fietsen op zich terwijl dat soms het enige is wat je wilt.

Je kan niet gelost worden

Het is niet leuk wanneer je je vrienden niet kan volgen tijdens een groepsrit. Als je een slechte dag hebt als je alleen gaat fietsen, maakt dat helemaal niet uit. Niemand moet op jou wachten. Je rijdt gewoon op je eigen tempo.

Je kan de rit stoppen wanneer je wilt

Gaat het echt niet goed op de fiets? Draai je dan gewoon om en rij naar huis. Als je met anderen op stap bent, is het bijna een verplichting om de vooropgestelde route uit te rijden. Ook al heb je echt geen zin meer. Als je alleen bent, draai je terug wanneer je zelf wilt.

Je zal alle tussensprints winnen

De meesten onder ons hebben wel een vriend die beter met de fiets kan rijden dan je zelf kan. Dat wil zeggen dat die de meeste tussensprints op de groepsrit zal winnen en altijd als eerste boven zal zijn. Als je op je eentje gaat fietsen, kan jij elke keer je armen in de lucht steken. Maar, doe dat toch maar niet. Dat zou toch wat raar zijn…

Bron: CyclingWeekly

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend