Nieuws

Adam Blythe: fietssponsor 3T is de reden voor het opdoeken van Aqua Blue Sport

Aqua Blue Sport - 3T - Adam Blythe

Volgens profrenner Adam Blythe is de 3T Strada 1X fiets een van de hoofdredenen waarom Aqua Blue Sport er dit seizoen mee ophoudt, en dat met onmiddellijke ingang. Bekijk het interview waar hij meer info geeft over het plotse vertrek van Aqua Blue Sport uit het profpeloton onderaan dit artikel.

De Ierse Procontinentale wielerploeg kondigde aan dat ze niet langer verder konden wegens financiële problemen en ze trokken zich ook direct terug uit de Tour of Britain die een dag later al van start zou gaan. Nu is de race vertrokken zonder de renners van Aqua Blue Sport.

Blythe die al van bij de oprichting van het team in 2017 bij Aqua Blue Sport rijdt zegt dat hij nog steeds niet weet waarom het team er nu precies mee stopt, maar geeft wel mee dat het “volledig naar de kloten is gegaan”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adam Blythe (@adamblythe89) op

De 28-jarige wielrenner was uitgenodigd voor een interview met Eurosport samen met Bradley Wiggins om wat meer uitleg te geven bij het opdoeken van de ploeg. Daar zei hij: “Het is volledig foutgelopen, dat is het dan, het is gedaan. De eigenaar heeft zich uit het team teruggetrokken en maakte een eind aan de ploeg, dus dat wil zeggen dat er geen races meer gereden worden tot het einde van het seizoen. Hij beloofde wel om ons loon verder te blijven betalen, nu is het onze vingers kruisen dat we onze centen krijgen en dat was het dan.
Om eerlijk te zijn 3T, ik denk dat ze fantastische fietssturen maken maar verschrikkelijke fietsen”.

“We reden toch een volledig jaar op één kettingblad vooraan, nee? Wel het is vreselijk. Het is precies een pistefiets met versnellingen erop. Er is maar 1 kettingblad en als je jezelf inbeeld dat je een klim op rijdt, dan zou je normaal gezien terug kunnen schakelen naar een 38T blad. Nu is er echter enkel een 10-speed cassette die tot 42T gaat in combinatie met een 50T kettingblad vooraan. Bijgevolg ben je dus kapot, je kan er niet mee racen in een ééndagskoers, laat staan in een koers over 1 of 2 weken verspreid.”

“Vanaf dag één dacht ik dit is geen goed idee, maar het team tekende een contract met hen en dat was het dan, dus moesten wij dat gewoon accepteren.”

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend