Fietsen

Alberto Contador en Ivan Basso lanceren samen eigen fietsenmerk

Echte kampioenen hebben een eigen fietsenmerk moeten Alberto Contador en Ivan Basso gedacht hebben. En zo volgen ze alvast in de voetsporen van onder andere Eddy Merckx, Mario Cipollini en Johan Museeuw. Met de lancering van zijn eigen merk verlaat Contador ook fietsenproducent Trek, waar hij nog ambassadeur was.

Basso en Contador zijn al jarenlang goede vrienden en sinds enige tijd eveneens zakenpartners. Zo lanceerden ze eerder al samen Bend36, een cosmeticalijn voor sporters. De twee fietsers kondigden enkele dagen geleden hun nieuwe fietsenmerk aan op Instagram waarin we de eerste racefiets te zien krijgen. De naam van het merk is wel nog niet bekend gemaakt, het begint met een ‘A’ en is vijf letters lang.

‘A Bikes’ volgt de huidige trend van de verlaagde achterbruggen op de zadelbuis niet en heeft een traditionele driehoek achteraan, net als dikke ronde buizen die een paar jaar geleden ook mode waren. Daarnaast zien we volledig geïntegreerde bekabeling, een deftige speling voor de banden en lichte ‘sloping’ bovenbuis.

De racefiets is bedoeld als een lichtgewicht klimfiets, afgewerkt met schrijfremmen en Lightweight componenten en wielen. Contador hintte op een gewicht van rond de 6kg, toen hij reageerde met “menossss” (“lichterrrr”) op een fan die dacht aan een gewicht van 6,5kg.

Het fietsenmerk neemt meteen ook de sponsoring over van het Fundación Contador Team en zijn Kometa-Xstra continentale wielerformatie.


Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend