Naast de kwestie

Amsterdam gaat bloemen inzetten in strijd tegen gesloten fietsen

Amsterdam is gekend als een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld en dat gaat heel ver, want de stad heeft namelijk meer fietsen dan inwoners… Het aantal fietsen blijft echter nog steeds toenemen en dat begint problematisch te worden. De smalle straatjes en bruggetjes van deze mooie Nederlandse stad raken steeds voller gepakt met fietsen en dat maakt de passages voor inwoners en toeristen aanzienlijk smaller. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten om in te grijpen.

Bloemen vs. fietsen

De stad merkt dat voetgangers gedwongen worden om op straat te lopen door het aantal fietsen dat aan de bruggen is vastgeketend, waardoor ook het uitzicht op de kenmerkende grachten van Amsterdam wordt belemmerd. Maar binnenkort zullen de drukste bruggen van de stad versierd worden met houten bloembakken. Dit zou volgens de lokale overheid de fietsers ervan moeten weerhouden om hun tweewielers te parkeren op die bruggen.

Amsterdam fietsstad

Dat de Nederlands hoofdstad een echte fietsstad is, dat haalden we eerder al aan. Amsterdam heeft zo’n 400 kilometer aan fietspaden en nog voor de COVID-19 pandemie werd geschat dat de helft van alle verplaatsingen in de stad op twee wielen plaatsvond. Vorig jaar kondigde Amsterdam ook aan dat het de komende zes jaar het aantal parkeerplaatsen voor auto’s zou reduceren om plaats te maken voor extra fietsenstallingen.

Bron: Lonely Planet

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend