Nieuws

Autoloze zondag in Brussel op 19 september

De Week van de Mobiliteit 2021 loopt van 16 september tot en met zondag 19 september, waarop de traditionele autoloze zondag in Brussel het hoogtepunt vormt. Het ideale moment om eens niet met de auto naar onze hoofdstad af te reizen en de stad te verkennen op een andere manier.

Gedurende de Week van de Mobiliteit staan alternatieve vervoersvormen in de schijnwerpers, zoals fietsen, openbaar vervoer, autodelen, rolschaatsen of carpoolen. Als geheel neutrale fietswebsite geven wij uiteraard de voorkeur aan de fiets…

Het thema van dit jaar is ‘intermodaliteit’, met als bedoeling om mensen aan te moedigen om verschillende manieren van vervoer te combineren om hun bestemming te bereiken. Brussel verkiest een mobiliteitsmix om je naar de stad te begeven, zoals bijvoorbeeld met de fiets naar het station om vervolgens met de trein naar de stad te komen, waar je tenslotte de deelmobileitsoplossingen gebruikt om aan te komen op je eindbestemming. Je kan hier overigens meer informatie vinden over de verschillende opties van gedeelde mobiliteit in de hoofdstad.

Het idee is om milieuvriendelijke, voordeligere en aangename mobiliteit te bevorderen.

Autoloze zondag

Het hoogtepunt van de Week van de Mobiliteit is de Autoloze zondag op 19 september 2021. De Autoloze zondag geldt voor iedereen, behalve voor openbaar vervoer, taxi’s, reisbussen, hulp- en ordediensten en openbare diensten. Om veiligheidsredenen is de snelheid beperkt tot 30 km/u. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is afgesloten voor autoverkeer van 9u30 tot 19u.

Hiermee wordt het Gewest voor even de grootste autovrije zone van Europa. Het is de ideale gelegenheid om eens te wandelen of fietsen in deze doorgaans drukke stad.

Je kan alvast meer informatie vinden op Bike for Brussels over de mogelijkheden met de fiets in de hoofdstad of ontdek op deze website van Brussel Mobiliteit de fietsroutes in Brussel.

Activiteiten

Gedurende deze week zullen verschillende acties plaatsvinden, gewijd aan mobiliteit, maar ook de sensibilisering van weggebruikers. Verder is er ook een wedstrijd ‘Walk this Week’ waar verschillende prijzen te winnen vallen.

Ook fietsers krijgen een uitdaging, er wordt gevraagd om samen in totaal 52.000 km af te leggen, met opnieuw verschillende beloningen voor de meest gemotiveerde deelnemers.

Bron: weekvandemobiliteit.brussels en Gocar.be

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend