Becycled nieuws

Becycled schakelt versnelling hoger met Vlan Media!

We hebben groot nieuws! Becycled.be, jouw online marktplaats voor al je fietsen en toebehoren, is vanaf heden een onderdeel van Vlan Media.

Iets meer dan 3 jaar geleden ging het avontuur van Becycled.be van start. Opgericht door student-ondernemer Sam Vynckier vanuit zijn passie voor de fiets en meer specifiek het wielrennen. Nu 3 jaar later is Becycled klaar om zijn volgende stap te zetten, samen met Vlan Media. De afgelopen jaren reed deze startup een heuse bergetappe met enkele mooie pieken. Zo werd Sam Vynckier in 2017 verkozen tot ‘Student Entrepreneur of the Year‘ en viel Becycled in 2018 zelf in de prijzen als ‘Student Startup of the Year‘. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. Vandaag koopt de Belgische mediagroep Vlan Media zich in bij V4More CVBA het bedrijf achter Becycled.be, waar Vynckier samen met Vlan Media actief blijft als aandeelhouder.

“Het groeipotentieel van de fietsmarkt is enorm, zeker wanneer we kijken naar de mobiliteit van morgen. De mensen zijn er zich van bewust dat er verandering moet komen naar een groenere mobiliteit in de steden die steeds vaster en vaster komen te zitten met koning auto. De fiets zal hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast zitten zowel de tweedehands- als de e-commercemarkt volop in de lift als het op de verkoop van fietsen aankomt. Het is dus het ideale moment om te investeren in deze nichesector”, aldus Pascal Van der Biest, gedelegeerd bestuurder van de Vlan Media groep. “De ambitie is om met Becycled de komende 3 jaren een van de belangrijkste spelers binnen die sector in België te worden.”

Vlan Media zet al enige tijd in op sterke spelers binnen enkele solide nichemarkten, zo maken Gocar.be en Autovlan.be binnen de mobiliteit onderdeel uit van de ‘digital factory’ van Vlan Media, maar zijn ze ook aanwezig in de immobiliën met Immovlan.be, in de vakanties met Vakantieweb.be en met hun stadsgids Cityplug.be. Naast de kracht van de Vlan Media groep zal Becycled ook kunnen rekenen op het netwerk van Groupe Rossel, de Belgische mediagroep die o.a. de krant Le Soir onder haar vleugels heeft.

“Vlan Media zet niet enkel in op Becycled.be, maar ook op mij als ondernemer”, verklaart Sam Vynckier. “Ik blijf de kopman van het Becycled peloton en we kunnen onze eigenheid als startup behouden. Terwijl we binnen de groep kunnen genieten van een rijke expertise op het gebied van online marktplaatsen en digitale oplossingen, een groep die door zijn unieke sfeer en aanpak toch heel wat ervaren ondernemers heeft weten te strikken en te behouden. Daarnaast is dit het juiste moment om een versnelling hoger te schakelen. De fietssector evolueert de laatste jaren zeer positief en heeft nog een mooi groeipotentieel, zeker op gebied van elektrische fietsen. In 2017 waren bijna 50% van alle verkochte fietsen e-bikes. Samen met Vlan Media is Becycled klaar om een versnelling hoger te schakelen voor een snelle groei in België, daarna is Europa aan de beurt.”

Wat verandert er nu voor onze gebruikers en onze lezers?
Helemaal niets. We zijn nog steeds terug te vinden op www.becycled.be en we blijven gewoon verder groeien zoals we dat nu doen, maar dan sneller en beter. Dat levert dus enkel voordelen op. We blijven gratis voor onze particuliere gebruikers en behouden dezelfde tarieven voor onze professionele gebruikers. Iedereen die voor Becycled werkt blijft aan boord en we breiden zelfs uit. We verhuizen wel ons hoofdkantoor van Roeselare naar onze hoofdstad Brussel.

Over Becycled
Becycled is jouw online marktplaats voor al je fietsen en toebehoren. Particulieren en lokale fietswinkels kunnen er nieuw of tweedehands fietsmateriaal op kopen en verkopen aan de beste prijzen. De website werd gelanceerd in 2015 door student-ondernemer Sam Vynckier, en is een product van V4More CVBA. Met meer dan 20.000 geregistreerde gebruikers en duizenden online producten is Becycled goed op weg om hun visie waar te maken: ‘koop online en toch lokaal’ & ‘fietsen hoeft niet duur te zijn’. Voor meer informatie: www.becycled.be en @becycled

Over Vlan Media
Vlan Media is gegroeid vanuit de lokale krant VLAN, naar een cross-media groep met producten in de print, op het web en voor jouw smartphone. Als onderdeel van Groupe Rossel kan het bedrijf wekelijks 2,4 miljoen lezers bereiken en mogen ze dagelijks bijna 300.000 online bezoekers verwelkomen. Met producten als VLAN, 7Dimanche, Landbouwleven – Le Sillon Belge, Immovlan.be, Gocar.be, Autovlan.be, Vakantieweb.be, Rendez-vous.be en Cityplug.be kan Vlan Media een divers en gespecialiseerd doelpubliek bereiken. Voor meer informatie: www.vlan.media

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend