Nieuws

Italiaanse vonken: Bianchi en Ferrari maken samen fietsreeks

Bianchi en Ferrari scuderia maken samen fiets becycled

Het is niets nieuws dat Ferrari een steentje bijdraagt binnen de fietsindustrie, want voor de samenwerking met Bianchi werkte het Italiaanse automerk al met Colnago. Zo droeg de Colnago V1-R het embleem van Ferrari, en heel af en toe kwamen gelimiteerde Colnago-Ferrari reeksen tevoorschijn. Maar sinds de recente lancering van de Colnago V2-R is het Ferrarilogo verdwenen vanop het frame.

Ferrari richt nu zijn pijlen op dat andere bekende Italiaanse fietsmerk, Bianchi. Samen lanceren ze binnenkort hun nieuwe project, ‘Bianchi for Scuderia Ferrari’ via een licentieovereenkomst. Bianchi zal op de proppen komen met een ‘Scuderia Ferrari’ high-end fietsreeks in verschillende categorieën: racefietsen, mountainbikes, e-bikes, City-Fitness en kinderfietsen. De onderzoeks- en designafdelingen van de twee merken met elk hun eigen iconische kleur zullen nauw samenwerken om deze exclusieve modellen te ontwikkelen. Samen kunnen ze hun eigen race ervaring samenleggen uit hun respectievelijke sectoren. Dat racen zit diepgeworteld in de geschiedenis van Bianchi en Ferrari. Van Coppi, tot Gimondi en Pantani tot de sterren van vandaag bij Team LottoNL-Jumbo. En op het racecircuit is Ferrari het team met de meeste F1 overwinningen in de geschiedenis, dankzij iconen als Michael Schumacher en Niki Lauda.

Links, Salvatore Grimaldi, eigenaar en voorzitter van Bianchi en rechts, Luca Fuso, directeur van Ferrari.

“We waren al een tijdje uit op deze collaboratie met Ferrari”, laat Salvatore Grimaldi weten, de eigenaar en voorzitter van het historische fietsmerk uit Treviglio. “We zullen de volgende jaren dit project verder blijven uitwerken. Deze samenwerking laat ons toe om nieuwe producten te ontwikkelen door de mix van jarenlange kennis en ervaring van twee industrieën.”

Technologie, prestatie, lichtheid, stijl, en top materiaalgebruik zijn de kernwoorden binnen dit ‘Bianchi for Scuderia Ferrari’ project, dat officieel zal voorgesteld worden tijdens Eurobike in Friedrichshafen, Duitsland van 30 augustus tot 2 september 2017.

Wij hopen alvast dat het geen maat voor niks wordt, en dat er effectief een paar mooie vernieuwingen of verbeteringen aan de fietsen kunnen gebeuren, zoals dat bij McLaren en Specialized reeds het geval was.

© Bianchi.com

 

 

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend