Kleding

Bioracer biedt zelfbouwpakket voor mondmaskers aan

Op vraag van Make It Belgium is Bioracer, de gekende Belgische wielerkledingproducent, gestart met de productie van een zelfbouwpakket voor mondmaskers, ter ondersteuning van het zorgpersoneel dat de strijd aangaat met de COVID-19 pandemie in België.

Bioracer offert een klein deel van zijn productiecapaciteit op om stoffen te voorzien waarmee mondmaskers gemaakt kunnen worden, goed voor zo’n 20.000 mondmaskers naar eigen schatting. Het bedrijf verzekert dat de productie van de voorziene wielerkleding voor zijn teams en klanten ook actief blijft en ze alles in werking stellen om die nog te leveren.

Het Limburgse Bioracer levert zelfbouwpakketjes volgens de vereiste technische specificaties en met het nodige materiaal om thuis mee aan de slag te gaan. Een zelfbouwpakket bevat een op maat gesneden stof, elastieken of lintjes en vijftien tussenfilters. De mensen die hun handen uit de mouwen willen steken door mondmasker te maken, ontvangen thuis hun pakketje(s) en kunnen vervolgens met een gids zelfs maskers beginnen maken.

Het zelfbouwpakket aanvragen kan via maakjemondmasker.be of door een mailtje te sturen naar [email protected].

Daarnaast doet Bioracer CEO Danny Segers een oproep aan alle fietsers die willen helpen met de ophaling en levering van mondmaskers. Ook zij kunnen terecht op de bovenvermelde kanalen.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend