Naast de kwestie

Brusselse fietsverenigingen willen reclameverbod voor auto’s

Zaterdagvoormiddag fietsten een honderdtal Brussels fietsers van het Brusselse centrum naar het autosalon te Brussels Expo. Enkele Brusselse fietsersorganisaties ijveren zo met deze ‘Mythical Mass’ actie voor een verbod op alle reclame voor auto’s.

Aurélie Willems van GRACQ (Groupe de Recherche et d’Action des Cyclistes Quotidiens) verklaart, “We willen de politiek vragen om de reclame voor wagens te reguleren, of zelfs te verbieden, want er is enorm veel promotie voor de auto. Net nu we oplossingen willen vinden voor de huidige mobiliteits- en gezondheidsproblemen.” Vervolgens gaat ze verder, “We willen de alternatieven promoten, maar tegelijk blijven we miljoenen pompen in het promoten van de wagen.”

Maar ook andere organisaties, zoals BRAL, Extinction Rebellion Bruxelles, Bruxsel’Air en Inter-Environnement Wallonie opperen voor hetzelfde, een regulatie van de reclame en promotie voor wagens.

Het beste scenario is een volledig reclameverbod op auto’s, maar een verbod op publiciteit voor voertuigen met een te vervuilende verbrandingsmotor of bijvoorbeeld SUV’s zou al een mooi begin zijn.

Bron: Belga

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend