Elektronica, Onderdelen

Campagnolo EPS kan automatisch schakelen

Automatisch sequentieel schakelen op racefietsen die voorzien zijn van elektronische schakelgroepen staat nog in zijn kinderschoenen, maar het bestaat nu wel een tijdje. SRAM en Shimano hebben al versies van sequentieel schakelen aangeboden. Daarmee wordt de voorderailleur automatisch geschakeld als je opeenvolgend door de cassette achteraan hoger of lager schakelt. Ook de achterderailleur wordt vervolgens met een of twee schakels aangepast, om je in de beste combo en cadans te houden.

Dat synchro-shiften kan nu ook met de Campagnolo EPS 12-speed elektronische schakelgroepen.

Campagnolo Sequential Shift via de MyCampy app

Update je app naar v2.4 of nieuwer en update de 12-speed EPS groep naar Campagnolo’s nieuwste firmware (0.2.11 vanaf dit bericht). Dan krijg je de optie om de ‘Sequential Shift’ aan te zetten. Hierna zal het systeem automatisch de voorderailleur voor je bijregelen als je de cassette opeenvolgend hoger of lager schakelt. De groep schakelt op vaste punten, op basis van de gemonteerde vertanding vooraan en het bereik van de cassette achteraan. Zo krijg je de meest efficiënte versnellingsverhoudingen.

Met de app kan je ook de diagnostiek van je onderdelen bekijken, inclusief het aantal kilometers en de onderhoudsbehoeften. Het systeem houdt zelfs je schakelgedrag bij, waardoor je kunt zien hoe je jouw schakelgroep gebruikt op elk segment van je rit en je vervolgens tips kunt krijgen om te verbeteren.

Regelen we binnenkort onze versnellingen niet meer zelf nu alle grote onderdelenmerken met een schakelgroep inzetten op automatisch sequentieel schakelen?

Meer info: campagnolo.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend