Fietsen

Cancellara’s custom BMC Timemachine 01 met SRAM eert wereldtitels

Sinds een paar jaar kan de Zwitserse fietsenproducent BMC rekenen op Fabian Cancellara als ambassadeur, net als DT Swiss voor de wielen. Daar komt nu ook SRAM bij voor de onderdelen. Het resultaat is deze knappe fiets met ‘metallic’ afwerking en SRAM Red eTAP AXS.

Cancellara werkt met al zijn partners samen om meer mensen op de fiets te krijgen, dit doet hij onder andere door middel van evenementen zoals Chasing Cancellara. De Zwitserse ex-profwielrenner en meervoudig Olympisch en wereldkampioen tijdrijden reed gedurende zijn carrière verschillende keren met SRAM, dus deze nieuwe samenwerking zal niet onvertrouwd aanvoelen.

De 12-speed groep van SRAM heeft draadloos elektronisch schakelen en is afgewerkt met hydraulische schijfremmen. Daarnaast zit een coole regenboogkleurige schittering in de ketting die tegenwoordig bovenaan is afgevlakt. Een verwijzing naar de regenboogtrui van een wereldkampioen.

De racefiets is een BMC Timemachine 01, de high-end aeroracer van het Zwitserse merk. Zo goed als alles is bij deze fiets geïntegreerd, waardoor geen kabels te zien zijn. Daarnaast kreeg deze specifieke fiets een vermelding van de vier steden waar Cancellara wereldkampioen tijdrijden werd op de achterbrug.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend