Fietsen

Cannondale CaadX en SuperX 2017

Het is volop zomer maar dat weerhoudt Cannondale er niet van om twee van hun cyclocrossfietsen, de CaadX en SuperX, een upgrade te geven. De 2 modellen moeten Cannondale weer op het hoogste schavotje plaatsen bij het veldrijden, want de veranderingen kwamen er rekening houdende met de huidige moderne veldritparcours.

De CaadX en SuperX werden opnieuw ontworpen met 3 belangrijke punten in het achterhoofd, stabiliteit, tractie en ruimte voor de banden. De fietsen zullen zich dus prima thuis voelen op een modderparcours, nu nog de renners… Vooral de geometrie zorgde dat de fietsen voldeden aan eerder vernoemde doelen. Met een verkorte achtervork (chainstay) van 422mm en een langere offset van de voorvork (55mm) is Cannondale ervan overtuigd dat ze hun doelstelling bereikt hebben. De test in het veld zal echter moeten uitwijzen of dit ook effectief het geval is.

De SuperX staat erom bekend om de beste cyclocrossfiets van Cannondale te zijn, het is dan ook een rasechte wedstrijdfiets. De SuperX kreeg een stijf carbon frame en een geïntegreerde asymmetrische aandrijving (Ai systeem) die het Amerikaanse fietsmerk reeds gebruikt op hun mountainbikes, waardoor er ruimte is voor banden tot 40mm. Door de achternaaf, de aandrijflijn en de kettingbladen 6mm naar rechts te verplaatsen, dienen er geen compromissen te gebeuren voor de korte achtervork. Volgens Cannondale zorgt hun Ai systeem voor een opvallende verbetering in stijfheid van het achterwiel, ruimte om modder door te laten zodat deze niet ophoopt, meer ruimte voor de banden en de mogelijkheid tot gebruik van dubbele voorbladen met een zeer korte achtervork.

De SuperX zal beschikbaar zijn in 5 versies, waaronder 1 versie voor de dames. De modellen gebruiken Shimano 105 en Ultegra of SRAM Force 1×11. De prijs van de SuperX gaat van 2.699 tot €7.499.

De CaadX is het tweede cyclocrossmodel van Cannondale en is afgeleid van de SuperX. Deze fiets is opgebouwd uit aluminium en is zeer geschikt voor woon-werkverkeer, aangezien het frame ook bevestigingen voorziet voor spatborden. De buizen van het frame zijn geïnspireerd door de Caad12, en de fiets laat een maximale banddikte van 35mm toe. De CaadX is een prima fiets om mee in het veld te beginnen of om je op een sportieve manier in het dagelijks leven te verplaatsen.

De CaadX komt er in 6 versies, met opnieuw 1 damesversie. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar van Shimano Sora tot Ultegra en bij SRAM gaat het om de Apex 1. De prijs van de CaadX zit tussen €1.099 tot €2.199.

 

© Cannondale

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend