Fietsen

Cannondale lanceert LAB71 label voor high-end producten

Cannondale heeft een nieuw “ultra-premium” label voor hun sportieve fietsen, dat LAB71 werd gedoopt. We verwachten dat het eerste product in deze high-end lijn een nieuwe versie van de SuperSix Evo zal zijn.

We weten dat er een nieuwe Cannondale SuperSix Evo op komst is, omdat hij al een paar weken op de lijst van goedgekeurde framemodellen van de UCI staat. Naast het feit dat het eveneens overal op sociale media te zien was… En vorige maand in de Tour Down Under reden de renners en rensters van respectievelijk EF Education-EasyPost en EF Education-TIBCO-SVB er ook al op. Op die fietsen stond LAB71 al met grote letters op de zitbuis, maar toen wisten we daar nog het fijne niet van. Dus hoewel Cannondale nog niets heeft aangekondigd, mogen we binnenkort wel iets nieuws verwachten.

Volgens ons moet LAB71 bij Cannondale worden wat het S-Works label is bij Specialized bijvoorbeeld.

“LAB71 is waar we onze ingenieurs, ontwerpers en product managers hun gang laten gaan, waar ze de fietsen van hun dromen mogen bouwen,” zegt Henning Schroeder, Senior Vice President van Product Development voor Cannondale.

“Deze fietsen zijn waar onze atleten en fans van dromen. We nemen onze snelste, meest innovatieve platformen en verfijnen ze met geavanceerde materialen, zorgvuldig uitgekozen onderdelen, afwerkingen en details die vanuit elke hoek lagen van schoonheid onthullen.”

Cannondale zegt dat de LAB71-producten te zien zullen zijn bij de high-performance racefietsen, gravelfietsen, mountainbikes en e-bikes, waarbij de individuele modellen op 1 maart 2023 op de markt zullen komen. Dat zal dan waarschijnlijk ook de lanceringsdatum van de nieuwe SuperSix Evo zijn.

Hoe duur die premium LAB71 fietsen dan precies zullen zijn, daar hebben we momenteel het gissen naar. Maar we hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat er ook een “high-end” prijskaartje aan vast zal hangen.

Bron: Road.cc en Cannondale.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend