Fietsen

Cannondale SystemSix: een gloednieuwe aerofiets

Cannondale SystemSix aero

Cannondale heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn nieuwste racefiets, de SystemSix. Het is de eerste aerofiets in het gamma van het Amerikaanse fietsmerk, dat ook meteen claimt hiermee de snelste UCI-conforme racefiets op de markt te brengen.

De aandachtige volger van het wielercircus kon de fiets waarschijnlijk al in het peloton of op onze Facebookpagina spotten, want de renners van EF Education First Drapac p/b Cannondale rijden er al sinds de Abu Dhabi Tour mee rond en kon dus uitvoerig getest en goed bevonden worden.

“De SystemSix is het resultaat van een volledig nieuw ontwerpproces waarin elk element werd geoptimaliseerd met het oog op snelheid,” zegt Nathan Barry, Design Engineer bij Cannondale. “De luchtweerstand is veruit de grootste kracht die fietsers moeten overwinnen, en speelt dus een grote rol, niet alleen voor wedstrijdrenners. De SystemSix maakt meer rijders in meer situaties sneller.”

De nieuwe Cannondale SystemSix is gebouwd op een zesdelig platform: frame, vork, zadelpen, stuur, stuurpen en wielen werken samen als één systeem. Het ontwerp is alleen geschikt voor schijfremmen, waardoor de ingenieurs de weerstand aanzienlijk konden verminderen door het frame, de vork en de wielen beter op elkaar af te stemmen. Precies afgevlakte airfoilprofielen aan het frame, de vork en de zadelpen zorgen voor meer aanhechting van de luchtstroming onder de hoeken waarin de wind de fiets meestal raakt. Dat zorgt voor minimale weerstand, terwijl de stijfheid en het rijgevoel niet uit het oog verloren werden.

Het nieuwe systeem wordt vervolledigd door Cannondales nieuwe HollowGram KNØT64-wielen en het KNØT SystemBar-stuur. De HollowGram KNØT64-wielen zijn zo ontworpen dat ze het comfort en gevoel van bredere banden combineren met de aerodynamische efficiëntie van de snelste wielset ter wereld. De KNØT SystemBar is gemaakt om de lage weerstand en de elegante look van een geïntegreerd stuur met stuurpen te hebben, naast de mogelijkheid om toch een aantal zaken af te stellen via een tweedelig systeem. Door het afstelbereik van 8° en de aanpasbare stuurpenlengte en stuurbreedte kan elke wielerliefhebber de fiets aanpassen aan zijn/haar perfecte zitpositie.

De fiets is afgewerkt met enkele handige details zoals een activeerklare Power2Max-vermogenmeter, snelle en handige Speed Release-doorsteekassen en onderhoudsvriendelijke interne kabels.

De Cannondale SystemSix telt vier herenmodellen beschikbaar in de volgende maten: 47, 51, 54, 56, 58, 60 en 62. Voor de afwerking kan je kiezen tussen Ultegra, Dura Ace, Ultegra Di2 en Dura Ace Di2 die respectievelijk € 3.999, € 5.799, € 7.499 en € 10.499 kosten. Die laatste twee kregen een hoogwaardige Hi-MOD uitvoering.
De nieuwe SystemSix telt ook één damesmodel te verkrijgen in maten 47, 51 en 54. De fiets is uitgerust met Dura Ace en kost € 7.499 met een Hi-MOD afwerking.

Voor meer info kan je steeds terecht op: Cannondale

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend