Fietsen

Canyon Grail nu ook in aluminium én budgetvriendelijk

Canyon Grail alu gravel bike

Vorig jaar lanceerde Canyon de Grail, een opvallende carbon gravelfiets, en nu lanceert het fietsmerk dus de Grail AL, een budgetvriendelijke aluminium versie van hun gravel racer.

De Grail AL laat het opvallende dubbeldekker stuur van de Grail CF links liggen, en kiest voor een eenvoudiger “normaal” aluminium stuur. Maar de alu versie heeft dan wel weer de carbon voorvork gemeenschappelijk met het Grail CF gamma. Vervolgens doet de fiets wat je er mag van verwachten, met interne bekabeling, schijfremmen en thru-axle steekassen. Verder kan je ook bevestigingen vinden voor spatborden, fietsrekken, en uiteraard ook drinkbushouders. Alles samen zorgt dit voor een gewicht van 9,3 tot 9,8 kg afhankelijk van de afwerking voor een medium Grail AL.

De aluminium versie van de Grail komt in 3 modellen voor mannen en 2 modellen voor vrouwen. De kleinere maten worden voorzien van 650b wielen, terwijl de andere maten 700c wielen gebruiken. Die wielen zijn overigens de DT Swiss C 1850 Spline DB voor alle modellen.

Het allerbeste aan deze fiets vinden wij persoonlijk de prijs. Je kan al een Grail AL krijgen voor € 1.199 met een Shimano Tiagra afwerking. De duurste Grail AL kost amper een paar honderden euro’s meer. Want voor € 1.499 is de Grail AL 7.0 SL, met een SRAM Rival 1x afwerking, al voor jou. Dat lijkt ons vandaag een zeer correcte prijs voor een gravel fiets.

Meer info: Canyon

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend