Fietsen

Colnago Gioiello, gouden racefiets met diamant, verkocht voor recordbedrag

Als je dacht dat jouw racefiets prijzig was, hou je dan vast. De Colnago Gioiello, een juweeltje van een fiets, heeft op een veiling een ongekend bedrag van 120.650 Zwitserse frank, of omgerekend ongeveer 124.000 euro, opgebracht. Het wordt hiermee officieel de duurste Colnago ooit verkocht.

De Gioiello, dat ‘juweel’ betekent in het Italiaans, is even flamboyant als zijn naam suggereert. Deze fiets is een eerbetoon aan de Giro d’Italia en is beperkt tot een zeer exclusieve oplage van slechts 50 stuks. Met zijn frame van het met bladgoud versierde C68 model, is dit geen fiets voor de gemiddelde zondagsrijder, maar eerder een pronkstuk van pure bling voor de echte racefietsextravaganten.

De kroonjuweel van de collectie, fiets ‘Numero 1′ of dus fiets 1 van 50, heeft de eer om zich de duurste van de oplage te mogen noemen. Deze fiets, geveild tijdens Sotheby’s Geneva Luxury Week, pronkt bovenaan de stuurbuis met een 18 karaats gouden kunstwerk, compleet met een glinsterende 2,03 karaat diamant.

Het gouden kunstwerk, gemaakt door de hand van expert-goudsmid Simonetta Moretto, dient als een behuizing voor de diamant, die werd aan de hand van een kastzetting gemonteerd voordat deze met de hand werd afgevlakt en gevijld om een perfecte pasvorm in de stuurbuiskap van de fiets te verzekeren. Om het werk te voltooien, is het gouden inlegstuk voorzien van een laser gegraveerd Colnago ‘schoppenaas’ logo.

Maar de glitter stopt niet bij de stuurbuis. Zowel de balhoofdbuis als de zadelpenverbinding zijn verfraaid met 24-karaats gouden ‘schoppenaas’ symbolen, ook vervaardigd in Moretto’s atelier.

En zoals het een echte kampioen betaamt, beschikt ‘Numero 1′ over een Trofeo Senza Fine – de trofee voor de eindwinnaar van de Giro, nvdr. – geïnspireerde bidonhouder, plus met goud(kleur) afgewerkte speciale Pirelli P Zero banden, CeramicSpeed OSPW derailleurwielen en een Selle Italia zadel. Als je nu denkt “Ik wil ook wel zo’n fiets”, dan hebben we goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ‘Numero 1’ uniek is. Het goede nieuws is dan weer dat de resterende 49 fietsen uit de collectie wel nog beschikbaar zijn, maar met een prijskaartje van € 22.000 zijn ze nu ook niet bepaald een koopje.

Voor meer informatie, kun je een bezoekje brengen aan de speciale Gioiello Numero 1 website van Colnago.

Bron: Cycling Weekly
Beeldmateriaal: Colnago

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend