Fietsen

Cube Litening C:68 SLT Disc opgefrist voor 2017

Het Duitse fietsmerk Cube introduceert een schijfremversie van hun beste model, de Litening. Vorig jaar brachten ze al voor de Agree en het instapmodel de Attain een versie met schijfremmen op de markt. Maar nu sluit Cube het rijtje door de Litening C:68 SLT Disc toe te voegen, afgewerkt met de nieuwe Shimano Dura-Ace 9170.

De fietsconstructeur maakte deze versie van de Litening uit hun nieuwste C:68 carbonvezels, waarvan beweerd wordt dat deze dunnere lagen nodig hebben dan normaal binnen het frame en daarenboven hebben ze minder hars nodig om ze aan elkaar te binden. De Cube Litening C:68 SLT Disc wordt door hen beschreven als hun “ultieme racefiets”, hij weegt slechts 6,6kg en zou over een uitstekende stijheid-gewicht ratio beschikken.

Cube_Litening_C68_SLT_Disc_becycled_1

Het frame is afgesteld op de race geometrie van Cube zelf en kreeg opties voor intern kabelmanagement, een ‘flat-mount’ systeem voor de schijfremmen met ‘thru-axles’, een versmalde balhoofdbuis en een ‘press-fit’ bracket. De C:68 carbon voorvork werd uit smalle benen opgebouwd om de oneffenheden op het wegdek op te vangen.

Zoals eerder aangegeven zal de Cube afgemonteerd zijn met de nieuwe Shimano Dura-Ace groepset, met hun nieuwe hydraulische schijfremmen. De Litening C:68 SLT Disc zal hiermee een van de eersten zijn met deze groepset afstelling. Daarnaast worden de volgende versnellingen geplaatst op de topfiets van cube, vooraan 52x36t en achteraan kreeg de cassette een 11-28t vertanding.

Cube_Litening_C68_SLT_Disc_becycled_3

De afwerking van de racefiets omvat een Syntace Racelite stuur en stuurpen, een Syntace P6 carbon zadelpen, Newmen Advanced SL R.25 wielen, Schwalbe One 25mm banden, en een fi’zi:k Antares R3 zadel met carbon rails. De nieuwe Litening zal enkele beschikbaar zijn in zwart met blauwe en oranje accenten.

De adviesprijs van de Cube Litening C:68 SLT Disc is €6.999 en de fiets zal beschikbaar zijn vanaf februari 2017.

Cube_Litening_C68_SLT_Disc_becycled_5Cube_Litening_C68_SLT_Disc_becycled_4

Naast de bovenvermelde Litening, wordt ook de Cube Litening C:62 Disc gelanceerd. Dit is in feite een iets afgeslankte versie van de C:68, maar aan een scherpere prijs. Zo werd deze fiets afgewerkt met Shimano Ultegra en krijgt hij een andere wielset. Al deze veranderingen zorgen vooral voor een zwaardere fiets, maar het blijft een uitstekende racefiets uiteraard. Het gewicht van de C:62 komt op 8,1kg neer en de prijs werd bepaald op €2.999.

Cube_Litening_C62_Disc_becycled

© Cube.eu

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend