Fietsen

Cupra lanceert stadsfiets met race-genen

Cupra Fabike race fiets

Cupra kende je misschien al als de sportafdeling van Seat die sinds kort als zelfstandig bedrijf door het leven gaat. Maar wist je ook dat dit nieuwbakken merk van de Spaanse autofabrikant zich niet alleen op auto’s maar ook op fietsen richt? De eerste creatie, in samenwerking met Fabike, ziet er zo uit…

Na Lamborghini, McLaren, Ferrari en andere merken gekend om hun sportwagens vond Seat, of beter gezegd Cupra, het ook best tijd om zelf een high-end fiets op de markt te brengen. De Fabike Cupra bestaat uit meer dan 100 verschillende onderdelen. Hem helemaal monteren, duurt ongeveer 4 uren maar het resultaat mag er zeker wezen. De blikvangers van deze Cupra-op-twee-wielen? Zijn frame uit carbon, zijn competitiestuur, zijn hydraulische remschijven, zijn singlespeed aandrijving met carbon riem en zijn mooie afwerking in leder van Brooks.

“Deze bijzondere stadsfiets is één van de producten uit een hele reeks die de komende maanden rond het merk zal verschijnen. Alle exclusieve producten moeten de allure en de essentie van Cupra naar voor brengen”, wist de directeur van Strategy, Development and Business Operation, Antonino Labate te vertellen.

Over de technische gegevens en prijzen van de Fabike Cupra tasten we voorlopig nog in het duister, maar reken toch maar al op een stevig prijskaartje!

Bron: Carscoops

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend