Naast de kwestie

Dankzij deze tip van een fietsdief wordt je fiets nooit meer gestolen!

Hopelijk heb je het nog niet meegemaakt, maar het gevoel wanneer je fiets gestolen wordt is gewoon ‘kut’. Voor wie van zijn fiets houdt, doet het letterlijk pijn in het hart. Toch is het gevoel makkelijk te voorkomen met een simpele tip. Na het lezen van dit artikel kan je je fiets de volgende keer met een gerust hart achterlaten in de stad.

De meeste fietsen zijn voorzien van een ringslot dat rechtstreeks op de fiets gemonteerd is. Het is heel makkelijk met een sleuteltje vast te maken, maar heel veilig voel je je toch niet wanneer je je fiets enkel zo vastmaakt en dan de stad in trekt. De beste manier om fietsdiefstal te voorkomen is om je fiets extra vast te maken met een hangslot. Maar niet iedereen heeft dat altijd bij. Wanneer je enkel een ringslot hebt, werkt deze simpele truc de fietsendieven tegen: plaats je ventiel zo dicht mogelijk tegen het slot aan. Geen enkele dief kan je fiets dan stelen zonder het ventiel te beschadigen.

De meeste fietsdieven breken de poot van je fiets af en proberen je slot kapot te maken door heen en weer te bewegen tussen het wiel en je slot. Zo breken ze het slot. Maar wanneer het ventiel vlak bij het slot zit, moeten ze dat ook breken vooraleer ze het slot stuk krijgen. Daardoor zullen de dieven het minder aantrekkelijk vinden om jouw fiets te stelen. Draai de volgende keer dus je wiel naar de goede plaats vooraleer je je slot vastmaakt!

Wanneer je echt een dure fiets hebt, zal toch ook dit niet alle dieven tegenhouden. Wij raden je dan aan om een goede fietsverzekering te nemen!

Bron: Manners.be

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend