Toplijsten

De 7 meest vervelende gewoontes van ‘een wielrenner’

Als je vaak op een racefiets zit, dan wordt je al snel onder de noemer ‘wielrenner’ beschouwd. En toegegeven, je neemt enkele gewoontes over van doorwinterde wielrenners. Want al snel staat alles in het teken van de fiets. Dus wordt jouw omgeving geregeld geconfronteerd met een paar eigenschappen die je bij menig wielrenner terugvind. Herken jij jezelf?

1. Altijd honger!

Tijdens een lange trainingsrit worden heel wat calorieën verbrand. En dat moet gecompenseerd worden. Dus alles wat in en rond je kasten ligt, dat moet op! En wanneer het zoet is, dan ben je het al zeker kwijt. Verberg dus altijd ergens een kleine voorraad aan chocoladerepen en koeken voor jezelf als je samen met een wielrenner leeft.

2. Lui

Al dat fietsen vergt veel energie. In het weekend staan wielrenners vaak vroeg op voor een lange rit. En wanneer die dan eindelijk thuis zijn, dan moet je er niet veel meer op rekenen. Vrije tijd wordt gespendeerd op de fiets, want elke kilometer houden ze nauwkeurig bij. Thuis gaat het herstel dan van start. Of beter gezegd, je bent de sofa en de wielrenner voor de rest van de dag kwijt.

3. Alle fietsen zijn gemaakt om te racen

Wielrenners fietsen vaak graag hard. Het lijkt alsof ze niks anders meer gewend zijn. Daarom ben je nooit veilig op gelijk welke fiets. Dus ook niet op je gewone stadsfiets. Schakel maar al even bij of zet je schrap om in het wiel te kruipen, want wielrenners kennen geen genade.

4. Selectief schoon

Je slalomt tussen de fietskleding die overal bij jou thuis ligt, de drinkbussen op het aanrecht nemen alle plaats in en je moet de papiertjes van de energierepen van de grond oprapen. Toch zijn wielrenners schoonmaakfreaks voor één ding, een blinkende racefiets. En wanneer hun racefiets proper is, dan is hun opdracht volbracht.

5. Pain cave

Tegenwoordig is binnen trainen opnieuw helemaal in, dankzij de ‘smart trainers’ en de ‘Zwifts’ van deze wereld. Dus bij een regenbui, en daar zijn er nogal wat van bij ons, of bij tijdsgebrek wordt toevlucht gezocht binnenshuis. Maak je alvast klaar voor de (geleidelijke) metamorfose van één van de kamers bij jou thuis. In een ‘pain cave’ van een wielrenner zal je vaak het volgende terugvinden: een indoor trainer, een ‘zweetmat’, een ventilator en een bankje of tafel voor eten, drinken en smartphone. De moderne ‘pain cave’ beschikt ook over de laatste technologische snufjes op gebied van training en een groot tv- of computerscherm. Bereid je maar al voor!

6. Vreemde eetgewoontes

In je koelkast zal je de vreemdste zaken aantreffen, want wielrenners zijn op de hoogte van wat goed is voor hen. Dus willen ze dat ook proberen. Schrik niet als je een van de volgende zaken op je boodschappenlijstje terug zal vinden: rode bietensap, kwark, 10 liter chocomelk of 5 kilogram pasta. Alle extra’s die wielrenners kunnen gebruiken om aan die tempel van hun lichaam te bouwen, die zullen ze ook benutten.

7. Scheermesjes

Als je samenleeft met een wielrenner bescherm dan goed jouw scheermesjes. Want wielrenners zien er graag verzorgd uit en dat betekent geschoren benen. Het ziet er allemaal net iets beter uit zo op de fiets. Maar zelf scheermesjes kopen? Dat ligt moeilijker. Gelukkig vinden ze wel altijd ergens een scheermesje om snel die benen te scheren. Daar sta je zelf dan met je botte scheermes bij je volgende scheerbeurt…

Bron: The Prologue

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend