Nieuws

De Britse regering zal 2 miljard pond investeren in fietsen, inclusief fietsreparatiebonnen

De Britse regering wil de bevolking aanmoedigen om meer te fietsen en te wandelen en zo de vraag naar het openbaar vervoer te verminderen. Hiervoor zullen ze 2 miljard pond beschikbaar stellen voor het creëren van pop-up fietspaden, bredere trottoirs, veiligere kruispunten en fiets- en buslanen.

Er zullen ook vouchers worden uitgegeven om mensen te helpen betalen voor fietsreparaties en er worden plannen ontwikkeld om meer fietsparkeerfaciliteiten beschikbaar te maken.

De regering heeft een snelle wettelijke regeling gepubliceerd, die onmiddellijk van kracht wordt, en die de gemeenten zal sturen in het herverdelen van de publieke ruimte, zodat aanzienlijk grotere aantallen fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen.

Transport secretaris, Grant Shapps, zei: “Tijdens deze crisis hebben miljoenen mensen de fiets ontdekt, of het nu is om te sporten of als een veilig, maatschappelijk verantwoord vervoermiddel. Hoewel de boodschap ‘blijf thuis’ vandaag de dag niet verandert, hebben we, als het land weer aan het werk gaat, die mensen nodig om op de fiets te blijven en zich door veel meer mensen te laten vergezellen.

Er zullen bijvoorbeeld meer zijstraten worden afgesloten voor het doorgaand verkeer om veilige verkeersbuurten te creëren.

“We weten dat auto’s voor velen van levensbelang zullen blijven, maar als we naar de toekomst kijken, moeten we een beter land opbouwen met groenere reisgewoonten, schonere lucht en gezondere gemeenschappen”.

Bron: Cycling Weekly

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend