Elektronica

De nieuwe Bkool Smart Air fietstrainer ziet er vet uit!

Bkool smart air fietstrainer met directe aandrijving

Het aantal smart fietstrainers met directe aandrijving blijft toenemen, deze keer is Bkool aan de beurt. En die komen op de proppen met de toch wel zeer opvallende Smart Air, hun eerste fietstrainer met directe aandrijving in hun gamma. En zoals in de titel vermeld, die ziet er wel echt vet uit!

Design was duidelijk een belangrijk punt bij het maken van deze Bkool Smart Air. Eenmaal je jouw fiets op de fietstrainer monteert ziet het geheel eruit als een volledige fiets. Maar dit zou niet enkel visuele redenen hebben, je zou ook een verbeterd weggevoel moeten hebben en de trainer beschermt jouw fiets beter.

In tegenstelling tot de meeste fietstrainers, die de fiets ondersteuning bieden vanaf de zijkanten of de bodem, hangt de cassette bij de Smart Air onder het toestel. Het steunpunt bevindt zich dus boven de aandrijving van de fiets. Deze methode van ophanging laat een zijwaartse beweging toe van 6° bij het fietsen, waardoor je fietservaring realistischer is als je rechtstaat op je trappers. Daarnaast zorgt deze zijwaartse beweging voor een bescherming van het frame aangezien er minder torsie is dan wanneer je een vaste fietstrainer zou gebruiken.

Het power systeem van de Smart Air kan tot 3.000 watt aan met een motorsysteem dat hellingen kan simuleren tot een steiltegraad van 25% en snelheden tot 70 km/u. De krachtmeting gebeurt via een infraroodsensor en zou een foutmarge van minder dan 2% hebben.

Met 24 kg is deze fietstrainer zeker niet licht, maar dat zou niet mogen opwegen tegen de ANT+ en Bluetooth Smart compatibiliteit en zijn stille werking dankzij een nieuw koelsysteem. De Smart Air is compatibel met 12 mm thru axle steekassen en cassettes van 7- tot 11-speed. De moderne renners die reeds met een 12-speed cassette rijden kunnen een SunRace 12-speed cassette gebruiken die op dezelfde body past en zou moeten werken met de meeste aandrijfsystemen.

De Bkool Smart Air zou beschikbaar moeten zijn vanaf januari 2019. Dat is dan waarschijnlijk ook het moment waarop de prijs aangekondigd zal worden.

Meer info: Bkool

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend