Fietsen

De nieuwe Canyon racefiets van Alpecin-Fenix en Mathieu Van Der Poel

Als je het wielrennen een beetje volgt, dan heb je het nieuws dat de sponsors en bijgevolg de teamkleuren van Mathieu Van Der Poel en zijn ploeggenoten veranderd zijn, niet kunnen ontlopen. Corendon-Circus is nu Alpecin-Fenix geworden. Nieuwe kleuren betekent ook een nieuwe fiets, die wel Canyon blijft.

Alpecin-Fenix is een allround team met atleten in verschillende disciplines, voornamelijk ter ondersteuning van kopman Mathieu Van Der Poel en bijgevolg heeft de ploeg dus nood aan verschillende fietsen. Het team rekent op Canyon voor haar racefietsen, cyclocrossfietsen en mountainbikes. In het mountainbiken wil Van Der Poel dit jaar het goud veroveren op de Olympische Spelen van Tokio.

De fiets op de hoofdfoto van dit artikel is de Canyon Ultimate te zien, maar de wegploeg kan ook rekenen op de Aeroad en de Speedmax. Momenteel moeten we het stellen met enkel en alleen deze foto.

Voor de MTB cross-country wedstrijden hebben de renners van Alpecin-Fenix de keuze uit de Canyon Lux (full-suspension) of de Exceed (hardtail). Voor het veldrijden valt de keuze op de Inflite, de cyclocrossfiets van Canyon.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend