Fietsen

De nieuwe Factor Vista: voor snelle gravel bikers

Factor Vista nieuwe gravel fiets

Sinds het begin van zijn bestaan heeft Factor zich enkel gefocust op high-end racefietsen, met de ONE en de O2 als huidige topmodellen. Maar daar komt nu dus verandering in, want door de nieuwste trend in het wielrennen willen fietsliefhebbers snel rijden op elk type weg. Bijgevolg bleef Factor niet achter en lanceert het met de Vista zijn eerste gravel fiets.

De Factor Vista is ontwikkeld voor wielrenners die snel willen rijden over een mix van ondergronden. De Vista is de eerste stap van Factor buiten het competitieve race gebeuren. Ze volgen hierbij de trend in de markt naar de ‘allround’ fiets. Om dat te verwezenlijken werkte het fietsmerk samen met Ryder Hesjedal, die in 2012 de Giro d’Italia won.

De Vista nam het voorvork met scharnier over van de Factor One, al kreeg die wel aanpassingen voor een betere stabiliteit offroad. Verder werd er genoeg ruimte voorzien voor banden met een dikte tussen 30 en 35 mm. Daarnaast werd de Factor Vista uitgerust met schijfremmen en thru-axle steekassen. Om de fiets helemaal af te maken kreeg die ook zijn eigen stuur en stuurpen combinatie, namelijk de Otis_AR.

De Factor Vista is verkrijgbaar in maten 49 tot en met 58 én er is ook een speciale versie in samenwerking met Chpt3, het designbedrijf van ex-profwielrenner David Millar. Factor behoudt zijn high-end status, want voor de Vista frame set betaal je 4.749 euro en de Vista frame set met de nieuwe Black Inc 30 wielset (rolling chassis) kost 5.999 euro. Wie graag met de Black Inc wielen rijdt, kiest best voor het ‘rolling chassis’ want deze wielset kost afzonderlijk 2.200 euro.

Voor meer info kan je in België terecht bij: Pedaleur de Flandres

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend