Elektronica

De ROX 12.0 SPORT van Sigma: een nieuwe fietscomputer met navigatie

Sigma ROX 12.0 SPORT

Met de ROX 12.0 SPORT presenteert SIGMA haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van de GPS fietscomputer. Behalve de bekende trainingsfuncties van de ROX-serie biedt de ROX 12.0 een volledig nieuw ontwikkeld kaartgebaseerd navigatiesysteem, dat zowel op de weg als in het terrein de optimale routing voor elk sportprofiel maakt.

Het toestel werd voorzien van een hoge resolutie, in zonlicht uitstekend afleesbare, transflectieve 3 inch kleurendisplay, voorzien van een modern vormgegeven, grafische interface, welke middels touch of zes knoppen eenvoudig en intuïtief is te bedienen is. 

Het mag gezegd worden, de ROX 12.0 ziet er goed uit, met een robuust en minimalistisch design. De gegevensuitwisseling gebeurt via WiFi waar je naar de SIGMA CLOUD en andere trainingsportalen kan uploaden, en aan de andere kant kunnen tochten uit de portals Komoot, Strava en GPSies op die manier ook direct op de ROX 12.0 worden geladen. Voor een gedetailleerdere analyse kan de gebruiker middels de SIGMA LINK app en het DATA CENTER zijn waarden nauwkeurig inzien en evalueren.

Training

De ROX 12.0 kan snel aan de wensen van zijn of haar gebruiker worden aangepast. Centraal hierbij staat het sportprofiel, waarmee zowel de trainingsweergave als ook de sensoren en zelfs de routing-opties per fietstype vastgelegd kunnen worden. De grafische gebruikersinterface biedt onder andere Strava Live Segmenten, work-outs en het hoogteprofiel van je rit. En je kan zelf beslissen wat je graag op jouw scherm wil zien dankzij flexibele sjablonen die overzichtelijk en goed leesbaar worden weergegeven.

De ROX 12.0 kan dankzij ANT+ worden verbonden met de gekende sensoren en is eveneens compatibel met de elektronische schakelsystemen Shimano Di2, SRAM eTap en Campagnolo EPS.

Wie met een powermeter traint, vindt naast de specifieke vermogenswaarden zoals TSS®, NP® en IF® ook de uitgebreidere waarden OCA en OCP van een rotor 2INpower vermogensmeter.

Navigatie

De mogelijkheden van de routing zijn zeer uitgebreid op deze ROX 12.0. Behalve de navigatiestandaarden zoals directe adresinvoer, “point of interest”, vrij te kiezen punten op de kaart of de invoer van de coördinaten is er nog een nieuwe functie beschikbaar; de “draw my route” functie. Daarmee kan de gebruiker een willekeurig traject op de kaart tekenen en de ROX 12.0 maakt daarvan in luttele seconden de passende route. Voor 20 landen van Europa is OSM-Kaartmateriaal al voorgeïnstalleerd. Andere kaarten kunnen direct in de ROX 12.0 worden gedownload.

Accessoires

De ROX 12.0 is verkrijgbaar in grijs of wit.  Maar wie er graag een individueel tintje aan wil geven, kan zijn ROX 12.0 door drie gekleurde buitenschalen aan zijn/haar stijl aanpassen. De combinatie met de driekleurige knoppensets, die bij elke buitenschaal worden meegeleverd, maken talloze stijlvarianten mogelijk. De buitenschalen zijn als optioneel accessoire verkrijgbaar.

De ROX 12.0 SPORT is vanaf 4 juni 2018 te koop, zowel online als in de jouw lokale fietswinkel. Het toestel kost € 399 los, en € 479 als set. Een houder voor het stuur en een voorstuurhouder worden steeds meegeleverd. In de set krijg je de nodige sensors erbij, R1 DUO (hartslag) en R2 DUO COMBO (snelheid en trapfrequentie).

Meer info: Sigma

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend