Toplijsten

Deze 5 toertochten moet je dit jaar nog fietsen

België wordt niet zomaar het wielerland bij uitstek genoemd. Elk weekend wordt er in ons land wel ergens een toertocht georganiseerd. Om het overzicht te behouden hebben wij 5 cyclosportieve tochten geselecteerd die jullie dit jaar zeker nog moeten doen! Tem de heuvels van het Hageland en beuk tegen de wind in de Westhoek. Ontdek hieronder de mooiste tochten.

Géants des Ardennes – 17 augustus (80 / 112 / 153 km)

Op zaterdag 17 augustus kan je in Angleur terecht voor een onvervalste Ardennenklassieker. Bereid je voor op een stevige portie klimwerk. Je krijgt er de mooiste Ardense hellingen voorgeschoteld. Onder meer de Côte de Chambralles, de Côte de Niaster en de Côte de Xhierfomont staan op het menu. Misschien niet allemaal even bekend bij het grote publiek, maar zeker de moeite waard!

Sven Nys Classic – 31 augustus (89 / 111 / 146 km) 

Een prachtige tocht door het Hageland over het trainigsparcours van de ‘Kannibaal van Baal’. De tocht vertrekt aan het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg en laat je kennis maken met de pittige heuvels van het Hageland. Ook Sven Nys zelf fietst mee en je kan ervoor kiezen om je wagonnetje aan te haken in zijn peloton. Na de toertocht kan je op de Balenberg ook de ploegvoorstelling van de Telenet Fidea Lions meepikken.

Dirty Boar Gravel Ride – 7 september (170 km)

Wie helemaal weg is van gravel rides moet op 7 september in Ovifat zijn. Daar vindt de Dirty Boar Gravel Ride plaats. Die ride is op korte tijd uitgegroeid tot een van de bekendste gravel rides van ons land. Het parcours van 170 kilometer voert je dwars door de Hoge Venen en brengt je naar een prachtig stuk Duitsland. Let wel op: de tocht is zo populair dat alle tickets uitverkocht zijn. Als je toch wil deelnemen hou je best de Facebook-pagina van het evenement in de gaten. Daar worden regelmatig nog tickets verkocht van mensen die niet kunnen.

Vlaanderens Mooiste – 8 september (24 / 55 / 88 / 118 / 167 km)

Is de Ronde van Vlaanderen Cyclo in het voorjaar wat te druk voor jou? Dan is Vlaanderens Mooiste het ideale alternatief. Het is de Ronde van Vlaanderen summer edition. Je fietst over alle historische wegen en heuvels waaronder de Muur van Geraardsbergen, de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Paddestraat en nog veel meer.

Great War Rememberance Cyclo – 14 september (45 / 80 / 111 / 181 km)

Deze toertocht is een unieke combinatie tussen koers en geschiedenis. De tocht start en eindigt in Ieper en voert je doorheen de Westhoek. Je rijdt er dwars door Flanders Fields langs historische herdenkingsplaatsen van de Groote Oorlog zoals het Tyne Cot Cemetery, de Ijzertoren en de Menenpoort. De tocht brengt je ook langs de Plugstreets van Gent-Wevelgem en over de pittige klimmetjes van het Heuvelland waaronder de Kemmelberg.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend