Naast de kwestie

Deze vijf wielerpodcasts moet je leren kennen

Tijdens je training op de rollen, op de trein naar het werk of ’s avonds in de zetel. Op zo’n momenten loert de verveling wel eens om de hoek en begin je doelloos op je smartphone te scrollen. Dat is verleden tijd, wanneer je deze wielerpodcasts leert kennen. Zet je hoofdtelefoon op en geniet van de leukste wielerbabbels ter wereld.

De Rode Lantaarn

De Rode Lantaarn is de wielerpodcast van hetiskoers.nl . Hij wordt gepresenteerd door Willem Dudok, Tim de Gier en Jonne Seriese. Deze Nederlandse heren zijn zot van de koers en delen hun enthousiasme in de podcast. Ze fileren het wedstrijdverloop van de klassiekers en de grote rondes en gaan op bezoek bij renners uit het profpeloton voor leuke interviews.

Live Slow Ride Fast

“De fiets, de fiets en verder niets.” Dat klopt alleszins niet voor Stefan Bolt en Laurens Ten Dam. In hun podcast praten ze over het leven op en naast de fiets. Je komt te weten hoe de pro-life in elkaar zit en hoort leuke anekdotes en scherpe analyses. Maar daarnaast leren ze je ook genieten van de kleine dingen in het leven.

The Cycling Podcast

Deze Engelstalige podcast wordt gepresenteerd door wielerjournalisten Richard Moore, Lionel Birnie and Daniel Friebe. Ze nodigen boeiende gasten uit om te praten over de wieleractualiteit. Ze praten niet alleen over de grote gebeurtenissen, maar nemen je ook mee behind the scenes van het profpeloton.

The Move

De enige echte podcast van Lance Armstrong himself. Je kan hem haten of niet, maar hij kent wel iets van de koers. Onder meer Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert hebben aangegeven trouwe luisteraars te zijn. Samen met Bob Host analyseert hij grote wieler- en sportevenementen.

In het Wiel

De laatste podcast die we jullie willen leren kennen is ‘In het Wiel’. Het is de podcast van het Algemeen Dagblad die gepresenteerd wordt door Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam. Ze doen voor- en nabeschouwingen van grote wedstrijden en gaan op bezoek bij de Nederlandse renners van het moment. 

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend