Naast de kwestie

Deze vrouw breekt snelheidsrecord op de fiets met bijna 300 km/u!

Denise Mueller-Korenek breekt snelste fiets record

Denise Mueller-Korenek, de voormalige nationale kampioene op de piste, de weg en het mountainbiken uit de Verenigde staten heeft onlangs het snelheidsrecord over land op een fiets verpulverd op een custom carbon KHS fiets.

23 jaar lang was die hoogste snelheid op een fiets 268,831 kilometer per uur. Dat record stond op naam van Fred Rompelberg, een Nederlandse ex-wielrenner. Rompelberg fietste zich in 1995 in de geschiedenisboeken op de Bonneville speedway, een zoutvlakte in Utah.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?Project Speed Denise Korenek (@firecycle) op

De Amerikaanse Denise Mueller-Korenek deed nu in 2018 hetzelfde op dezelfde plaats, maar zij piekte op maar liefst 295, 958 kilometer per uur! Dat is duizelingwekkend snel. Daarmee brak ze het algemene snelheidsrecord, maar ook het vorige vrouwenrecord van 237,7 km/u.
Om het record op haar naam te kunnen schrijven reed Mueller-Korenek achter een drag racewagen (1.000 PK), die de stuntvrouw letterlijk meesleepte tot 80 kilometer per uur. Daarna koppelde zij zich los om vervolgens op eigen kracht tot bijna 300 km/u te fietsen. Die dragster stond wel 23 opgeborgen na het record van Rompelberg, en werd nu voor de nieuwe recordhouder gerestaureerd en verbeterd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?Project Speed Denise Korenek (@firecycle) op

Het was een idiote onderneming, maar zeker alle jaren van training waard, wist Mueller na haar recordpoging te vertellen aan de BBC. “Het was de bedoeling dat ik ‘maar’ 280 kilometer per uur zou gaan.” De 45-jarige Amerikaanse heeft ondertussen een video van haar record online gezet.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend