Nieuws

Dit is de beste fietsenwinkel van het jaar en alle BeBike Awards winnaars

Op vrijdagavond 17 januari werden op Velofollies in Kortrijk voor de tweede achtereenvolgende keer de BeBike Awards uitgereikt. Deze awards gaan op zoek naar de beste fietsenwinkel, beste bike service center, beste online bike shop en de beste bike start-up van het jaar in België.

De BeBike Awards zijn een organisatie van Becycled.be, de online marktplaats voor alle fietsen en toebehoren, waar je rechtstreeks van bij de lokale fietsenwinkel of een particulier kan (ver)kopen. Online en lokaal gaan zo hand in hand. Het fietsplatform voor duurzame mobiliteit biedt daarnaast onder andere digitale verkoopoplossingen aan voor de Belgische fietsindustrie.

Met een stijgend aantal inschrijvingen en een sterk deelnemersveld is het een moeilijke klus geworden om de genomineerden en de winnaars van de BeBike Awards te kiezen. In de 4 categorieën werden aan de hand van enkele specifieke criteria per categorie vijf genomineerden en een winnaar geselecteerd door een onafhankelijke jury.

Nico Dierickx van Radio Stelvio praatte de avond aan elkaar met leuke wist-je-datjes uit de geschiedenis van het wielrennen.

Beste fietsenwinkel van het Jaar

Velofixer (Brussel)

Deze fietsenwinkel ligt in het hart van Brussel, middenin de voetgangerszone én middenin de veranderende mobiliteitssituatie in de hoofdstad. Amor Mistiaen leidt zijn jong en gedreven team op een zeer natuurlijke manier. Het diverse en meertalige publiek maakt de opdracht er niet makkelijker op. Daarnaast klopt het volledige plaatje van de winkel, die op alle vlakken hoog scoort. Wij kijken naar alles voor deze categorie: inrichting, service, klantvriendelijkheid, after sales, digitalisatie,… Maar net die extra persoonlijkheid die ook naar boven komt in de winkel zorgde ervoor dat Velofixer de bovenhand haalde.

Andere genomineerden in deze categorie: 4Bikes, Gino Carts & Bikes, DC Team Bikes en Fietsen Gaethofs

Bike service center van het Jaar

Fietsen Gerrit Claessens (Ranst)

De service van Fietsen Gerrit Claessens gaat ver, een stuk verder dan de meeste concurrenten, en wordt professioneel, maar tegelijk joviaal aangepakt. Zoë Helsen en Gerrit Claessens staan aan de leiding van deze jong zaak. Hopelijk kunnen ze deze standaard volhouden de komende jaren tijdens de groei van hun onderneming. De winkel werd overigens ook genomineerd in de categorie van beste bike start-up.

Andere genomineerden in deze categorie : Velofixer, Fietsen Gaethofs, Bike Project en Fietsfabriek

Bike Start-up van het Jaar

Swapfiets België

Deze Nederlandse start-up kwam amper 2 jaar geleden met haar Belgische tak naar ons land en ze bevestigden hun groei uit eigen land ook hier met Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel als voornaamste steden. Ze maakten op korte tijd een impact op de fietsmarkt en dwingen de fietsindustrie om na te denken over het huidige model. Bij Swapfiets zetten ze in op ‘usership’ in plaats van ‘ownership’ wat de stap naar de fiets voor veel studenten een stuk laagdrempeliger maakt. Wij volgen de groei van het Belgische hoofdstuk van Swapfiets alvast van dichtbij.

Andere genomineerden in deze categorie : Veloské Bicycles, Fietsen Jacobs, Fietsen Gerrit Claessens en Fixovelo

Online Bike Shop van het Jaar

Fashion For Cycling

Voor het tweede jaar op rij wist het Aalterse Fashion For Cycling (Lotenhulle) de jury te overtuigen in deze categorie, een moeilijke categorie in België. Er wordt nog steeds weinig ingezet op een sterk online verhaal in ons land, maar deze onderneming weet een interessant offline verhaal te combineren met een sterke online aanwezigheid. Inzetten als winkel op digitaal loont vaak en Fashion For Cycling is daar het levende bewijs van. Zij specialiseren zich fietskleding en -accessoires is en zorgen dat zij hierin dan ook uitblinken.

Andere genomineerden in deze categorie: Suspensionlab en 4Bikes

Wij maken ons ondertussen alvast op voor een derde editie in 2021, tot dan en veel succes!

Partners van de BeBike Awards:

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend