Nieuws

Dit is de beste fietsenwinkel van het jaar en alle BeBike Awards winnaars

Op vrijdagavond werden de eerste nationale prijzen uitgereikt, om Belgische fietsondernemers te belonen voor hun passie, inzet, innovatie en vakwerk binnen de fietsbranche. De BeBike Awards gingen op zoek naar en vonden de beste fietsenwinkel van het jaar, bike service center, online shop en new biker on the block (beste starter). Het resultaat vind je hieronder terug.

De BeBike Awards zijn een organisatie van Becycled.be, de online marktplaats voor alle fietsen en toebehoren. Het fietsplatform lanceert binnenkort een nieuwe versie van zijn website, waarbij het steeds meer als een digitaal doorgeefluik zal functioneren voor de lokale fietsenwinkel. Mensen kunnen makkelijk online én toch lokaal fietsen kopen op die manier.

Er hing vrijdagavond heel wat spanning in de lucht op en rond het hoofdpodium van Velofollies in Kortrijk, waar de uitreiking van de BeBike Awards doorging. Onder leiding van Nico Dierickx, de stem van podcast Radio Stelvio, werden we door de verschillende awards heen geloodst.

Beste fietsenwinkel van het Jaar

Fietsen De Geus

De fietsenwinkel uit Antwerpen straalt een warme professionaliteit uit en trekt die lijn overal door, zowel offline als online. Fietsen De Geus is ondertussen aan 2 fietswinkels en een concept store voor fietsaccessoires toe, die stuk voor stuk smaakvol ingericht zijn. Zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck nam enkele jaren geleden deze 34-jarige winkel over, bouwde een klantvriendelijk team uit en geeft zijn jonge dynamisme door aan dat team. Een knap staaltje van gezond ondernemerschap.

Andere genomineerden in deze categorie: Bike Project, Fietsen Gaethofs, Gino Carts & Bikes, Fietsen Dewachter XL

Bike service center van het Jaar

Fietsen Gaethofs

Consistentie is belangrijk wanneer het op service aankomt, ervaring speelt daar overigens een belangrijke rol in. Met meer dan 35 jaar ervaring is dit familiebedrijf niet aan zijn proefstuk toe. De klanten beoordelen Fietsen Gaethofs daarom dan ook steeds hoog voor de aangeboden service. Van de vriendelijke ontvangst tot de correcte after service, en van de aankoop tot de herstelling van jouw fiets.

Andere genomineerden in deze categorie : TS-bikes, Fietsbarak, Fietsen De Geus, Kristof Dhollander

New biker on the block (beste starter)

Veeloo

Veeloo is een uniek concept met een vernieuwende aanpak binnen de fietsindustrie. Innovatie hoef je soms niet ver te zoeken als het goed is. De jonge onderneming biedt een eigen e-bikemerk aan, in combinatie met een mobiel concept. Voor de aankoop van je fiets komt Veeloo aan huis of op locatie waar ze jou de fiets laten ervaren tijdens een testrit onder begeleiding. Met ondertussen 7 modellen kan je het model dat bij jou past kiezen en daarna genieten van een 360° service aan huis voor levering, onderhoud, herstelling en pechverhelping.

Andere genomineerden in deze categorie : Pedaleur de Flandres, Planet B, Çois Cycling Legacy, Veloské Bicycles (Belgian Bicycle Group)

Online shop van het Jaar

Fashion For Cycling

Online en offline kunnen perfect hand in hand gaan, en daar is Fashion For Cycling het ideale voorbeeld van. Er is merkbaar flink geïnvesteerd in de online shop van deze winkel voor jouw volledige fietsoutfit. In combinatie met hun fysieke winkels in Lotenhulle en Geraardsbergen zitten ze in dezelfde denkwijze van Becycled.be voor de fietsbranche. Ga de digitale verkoopkanalen niet uit de weg. Op die manier koopt de klant online én toch lokaal.

Andere genomineerden in deze categorie: Çois Cycling Legacy, Private Cycling Club

Sterke vrouwelijke fietsondernemers

Maar liefst 2 van de 4 BeBike Awards gingen naar een vrouw tijdens deze eerste editie, met Inez Gaethofs en Cindy Van Eyck. “Dat is opvallend”, laat Sam Vynckier, Chief Executive Soigneur van Becycled.be, weten. “Maar”, benadrukt hij, “dat is niet een van de criteria die meespelen in onze keuze en dat zal ook in de toekomst geen rol van betekenis spelen. We gingen gewoon op zoek naar de beste kandidaat per categorie. En dat is volgens mij ook het geval voor deze BeBike Awards.” Hij gaat verder: “In deze toch overwegende mannenwereld is het een verademing om te zien dat er ook enkele sterke vrouwelijke fietsondernemers te vinden zijn. We hopen dat deze trend zich verder door zal trekken.”

Onze award partners:

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend