Kleding

Dit is de Lazer Bullet 2.0

Het WK Baanwielrennen is het belangrijkste programmapunt voor onze pistiers momenteel. Jolien D’hoore en Lotte Kopecky dromen van goud op de ploegkoers. Ze zijn volop bezig aan hun voorbereiding en werden op de piste gespot met de Lazer Bullet 2.0 helm. Kan deze aero helm hen aan de overwinning helpen?

Op het eerste zicht lijkt de Bullet 2.0 heel hard op de normale Bullet, maar de 2.0 versie zou nog aërodynamischer zijn en verlucht zelfs beter dan de Z1 helm van lazer. Dat komt door het airslide systeem. Dat loopt over het midden van de helm en kan je tijdens het fietsen openen en sluiten. Zo krijg je de ideale combinatie tussen aerodynamica en verluchting. Wanneer je bergop fietst kan je het volledig open zetten voor meer verluchting. Wanneer je snel wil gaan, doe je het toe voor meer aerodynamica. Het airslide systeem kan ook nog vervangen worden door een volledig gesloten kap. Volgens Lazer zorgt die configuratie voor 7 watt winst bij een snelheid van 58,68 km/u ten opzichte van hun Z1 helm, ideaal voor op de piste dus.

De helm heeft aan de binnenzijde een slim luchtsysteem. Dat zorgt voor meer luchtstroom en een betere verdeling in de helm. De achterkant creëert het Venturi-effect, bekend uit de Formule-1. Het zorgt voor extra luchtversnelling door de helm wat de ventilatie en het comfort ten goede komt. Volgens metingen is het thermisch warmteverlies 11% beter ten opzichte van de oorspronkelijke Bullet en 4% beter ten opzichte van de Z1.

Bij de helm wordt een Zeiss-lens geleverd. Die kan je via magneten rechtstreeks op de helm monteren. Dit zorgt voor extra aerodynamica en helderheid op de weg. De lens kan aan de achterkant van de helm geplaatst worden, wanneer je hem niet gebruikt.

Ten slotte is de Bullet 2.0 ook comfortabeler dan zijn voorganger. Lazer heeft het Advanced Turnfit System herwerkt. De voorhoofdband is nu nauwsluitend, maar toch nog steeds comfortabel. Bovendien is er een LED-achterlicht in de helm verwerkt om ook extra veiligheid toe te voegen.

De Bullet 2.0 is verkrijgbaar in maat S, M en L en weegt in de kleinste maat 315 gram. Zonder MIPS kost de helm 259,99 euro, met MIPS 279,99 euro.

Meer info: Lazer

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend