Naast de kwestie

Dit moet je doen na een ritje door de regen

We zijn allemaal wel eens gaan rijden door de regen, al dan niet bewust. Het kan zelfs fijn zijn, je voelt je net een kindje dat speelt in de plassen. Maar de fun verdwijnt snel wanneer je thuiskomt, want dan begint de miserie. Je kleding is nat, je fiets is vuil en je wil zo snel mogelijk de warme douche inspringen. Maar is dat wel een goed idee? Kom hier te weten wat je best doet na een ritje door de regen.

Kuis je fiets zo snel mogelijk

In het ideale geval spuit je je fiets meteen af wanneer je thuiskomt. Je hoeft geen hogedrukreiniger te gebruiken, want in verkeerde handen doet die meer kwaad dan goed. Even het vuil van je fiets spuiten met een tuinslang volstaat. Als je dat niet doet, droogt het vuil op en wordt het moeilijker om het eraf te krijgen. Tip: als je fiets niet te vuil is, kan je vochtige doekjes gebruiken om je fiets proper te maken.

Doe je koersbroek uit

Een natte koersbroek is echt niet fijn. Het zit niet aangenaam en de combinatie van zweet, regen en chamois crème is een broeihaard voor bacteriën. Doe die dus zo snel mogelijk uit. Zo hou je het daaronder gezond en vermijd je zadelpijnen.

Spuit ook je kledij af met een tuinslang

Als je kleding echt vuil is, leg je die best even naast je fiets als je de tuinslang boven haalt. Zo haal je de grove modder er af vooraleer je het in de wasmachine steekt. Zo kan de modder zeker niet invreten op de waterdichtheid van je kleding.

Was het juist

Nadat je je kleding kort hebt afgespoten, steek je ze in de wasmachine. Het is belangrijk dat je ze op de juiste manier wast. Let altijd op de instructies binnenin de kledij. Stop ze daarna zeker NIET in de droogkast. Dat kan ervoor zorgen dat je kleding niet meer waterproof is.

Denk aan je ketting

Je ketting ziet het hardst af tijdens een regenritje dus schenk er wat aandacht aan. Nadat je je fiets hebt afgespoten, ga je best even over de ketting met een borsteltje om het vuil eraf te krijgen. Veeg hem vervolgens droog zodat hij niet roest. Vergeet je ketting zeker niet te smeren als je de volgende keer vertrekt.

Dankzij deze tips kan je nu zonder twijfels vertrekken op je volgende regenritje. Enjoy!

Bron: Bicycling.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend