Onderdelen

Dit onderdeel kost €1.700 bij CeramicSpeed

Ceramicspeed ospw victory

CeramicSpeed staat wel bekend om niet de goedkoopste onderdelen voor je fiets te produceren, maar deze keer gaan ze toch nog een stapje verder. Al zal hun super efficiënte schakelsysteem met een cardanas, de CeramicSpeed Driven, ook niet goedkoop zijn (als het ooit op de markt komt).

Het OSPW (oversized pulley wheel) systeem van CeramicSpeed is op zich niet nieuw, maar de standaard versies daarvan kosten “slechts” €459. Het OSPW systeem is een derailleurkooi met grote tandwielen die voorzien zijn van keramische lagers, waardoor de weerstand een stuk minder zou zijn, want de ketting moet minder grote hoeken maken om te passeren. De Victory uitvoering daarentegen is een limited edition (die overigens al uitverkocht is) met een oplage van amper 25 stuks.

De Limited OSPW Victory Edition gaat een stap verder dan de standaard uitvoeringen. Zo zijn alle 25 exemplaren hand gespoten door kunstenaar Ron Jones. Door dat handwerk is elke kooi uniek qua kleur. En welke kleur die kooi precies heeft is overigens moeilijk uit te leggen, want door de glinsters en afwerking lijkt hij vanuit elke hoek net iets anders qua kleur. De titanium derailleurwieltjes zijn 3D-geprint en kregen 13 en 19 tanden. Het kleinste tandwieltje zit aan de bovenkant van de kooi. Het OSPW systeem past alleen op de Shimano Dura Ace 9100 en Shimano Ultegra 8000 derailleurs, zowel de Di2 als de mechanische versies.

De OSPW Victory Edition systemen waren te koop vanaf 23 augustus, maar zijn dus reeds uitverkocht. De 21 nieuwe eigenaren betaalden hiervoor elk €1.700. De vier overige werden weggegeven aan een enkele profwielrenners en een winnaar van een wedstrijd.

Bron: CeramicSpeed

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend