Naast de kwestie

Dit zijn de vreemdste prijzen die wielrenners recent wonnen

Wie een koers wint krijgt meestal een traditionele beker die je mooi ergens in een kast kan zetten. Maar in sommige gevallen zal dat wat moeilijker zijn, want krijg maar eens een douche of 500kg zalm cadeau. Wij zetten de vreemdste prijzen op een rijtje.

Een hoop bananen

Bananen zijn goed voor wielrenners moet de organisatie van de Ronde van Turkije gedacht hebben. Een aantal jaar geleden kreeg Mark Cavendish na zijn ritoverwining in Alanya een stapel bananen cadeau. Alanya is de grootste bananenproducent van Turkije, met ongeveer 40.000 ton per jaar.

Een ezel

De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt elk jaar een ezel cadeau, geen echte natuurlijk maar een knuffel. Dat komt omdat de Kuurnenaren ook wel ezels genoemd worden. Wie als eerste over de meet bolt in Kuurne, krijgt dus de ideale cadeau voor zijn kindje.  

In Dwars door Vlaanderen win je trouwens een pluchen paard.

Een Baskische hoed

Het was niet hoedje af, maar hoedje op voor Remco Evenepoel na zijn prestatie in de Classica San Sebastian. De winnaar krijgt daar altijd een Txapela mee naar huis. Dat is een soort barret die door de Basken gedragen wordt.

Een douche

In het veldrijden kregen de renners die een manche van de superprestige wonnen een douche cadeau. Net wat je nodig hebt na een modderige veldrit!

Een grote worst

In de Ronde van Oostenrijk krijgt de winnaar wel eens een reuzachtige worst van de sponsor Wiesbauer. Zo kan je je verbruikte calorieën meteen weer opnemen. Lekker!

Een biggetje

Wie de worst liever levend wint, moet in de Tro-Bro Léon zijn. In deze mini Parijs-Roubaix kon je een biggetje winnen.

500kg Noorse zalm

Tot slot krijgt de winnaar van het bergklassement in de Arctic Race of Norway 500kg Noorse zalm mee naar huis. Da’s goed om heel je leven mee toe te komen.

Salmon Jersey winner Lunke receives 500 kg salmon

🚵‍♂️ Sindre Skjøstad Lunke, the best climber of ARN 2018 just received his prize: 500 kg of salmon from our sponsors in Laks er viktig for Norge! 🐟 Now you have the chance to win an #ArcticRace jersey, signed by Lunke himself! Give your answer to Lunke's question in the comment section, and we'll pick one lucky winner! Good luck! 🤞

Posted by Arctic Race of Norway on Monday, February 11, 2019

Bron: CyclingWeekly

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend