Fietstoerisme

Dit zijn enkele van de mooiste fietsroutes voor racefietsen in Vlaanderen

Vlaanderen is zonder twijfel de koersregio bij uitstek. Elk weekend springen duizenden Vlamingen op hun koersfiets om hun lokale rondje af te haspelen. Vlaanderen heeft ontelbaar veel mooie fietsroutes. Wil jij je grenzen eens verleggen en een andere route dan die rond je kerktoren verkennen? Dan ben je aan het juiste adres. Wij zetten de mooiste fietsroutes van Vlaanderen voor jou op een rijtje.

1. Ronde van Vlaanderen-routes

De Ronde van Vlaanderen is natuurlijk de koers bij uitstek in ons land en jij kan het parcours heel het jaar door rijden. Er zijn drie lussen die starten in het Centrum Ronde van Vlaanderen. De routes nemen je mee op een tocht langs de meest legendarische heuvels en kasseistroken. Langs het parcours vind je heel wat informatie, weetjes en statistieken over het parcours van de Ronde.

Meer informatie en de GPX-files vind je hier.

2. Sven Nys Cycling Route

De heuvels van het Hageland staan vol wijnstokken en fruitbomen. Dit prachtige landschap is het decor van de Sven Nys Cycling Route. Sven Nys doorkruiste op zijn vele trainingen het Hageland en stelde deze mooie, maar pittige route samen. Het is een slopende tocht met heel wat stevige klimmetjes. De route start vanuit het Sven Nys Cycling Center en is 93 kilometer lang. Onderweg vind je een paar mooie plekjes terug waar je kan uitrusten. Vrees je de kuitenbijters niet en wil jij het favoriete trainingsparcours van Sven Nys ontdekken? Dan is dit de ideale route voor jou.

Meer informatie en de GPX-file vind je hier.

3. Klimmen door het Toscane van Limburg

Limburg is het fietsparadijs bij uitstek. Op deze schitterende, pittige route ontdek je het glooiende landschap van Zuid-Limburg. De route vertrekt vanuit het centrum van Borgloon en brengt je langs prachtige vergezichten. De route volgt het fietsknooppuntennetwerk waardoor je aangename wegen voor de wielen geschoven krijgt. Ook voor elektrische fietsers is deze route ideaal om zo de mooie fruitstreek optimaal te ontdekken.

Meer informatie en de GPX-file vind je hier.

4. Brabantse Pijl

Als je het klimmen nu nog niet beu bent, dan hebben wij voor jou nog de Brabantse Pijl in petto. Deze route neemt je mee over de wegen van de klassieke wielerwedstrijd. Het sportieve parcours start in Oud-Heverlee en neemt je mee naar het zuiden van de Dijle. Hier en daar wip je de taalgrens even over. De tocht is 98 kilometer lang en telt 1.033 hoogtemeters. Je zal onderweg dus heel wat klimmetjes moeten temmen. Onderweg rij je doorheen prachtige velden en frisse bossen. Zorg ervoor dat je goed getraind bent want zelfs de beste wielrenners vinden dit een lastig parcours.

Meer informatie en de GPX-file vind je hier.

Zo met deze routes kan je alvast op pad. Wil je tijdens je ritjes je fiets optimaal beschermen? Denk dan eens aan een fietsverzekering. Die kan je bijvoorbeeld afsluiten bij AXA. Ze zorgen onder andere voor bijstand bij pech, diefstal of een ongeval. Veel fietsplezier!

Wil je meer informatie over de AXA fietsverzekering?

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend