Naast de kwestie

Duidelijk geen motor in de fiets van Toms Skujiņš!

Toms Skujiņš Trek Madone spinning wheel Tour de France

Iedereen die de Tour de France een beetje volgt, heeft het wel gezien. Het snel draaiende wiel van Toms Skujiņš toen die zijn nieuwe Trek Madone na een val opraapte. De vingerwijzingen en verdachtmakingen volgden al snel. Maar gaat het hier ook werkelijk om een motortje in de fiets of zijn de benen van de Trek-Segafredo renner zijn enige motor?

Gelukkig is het enige wat hier verdacht is, enkel de montage van de beelden. Net geknipt op het verkeerde moment uit de verkeerde hoek. Bekijk hier nogmaals de beelden die vliegensvlug op de sociale media circuleerden.

Toms Skujiņš, de Letse wielrenner die momenteel in de Ronde van Frankrijk rondrijdt met de bollentrui, zorgt zelf voor het antwoord.
“Ik leg na mijn val mijn ketting terug en draai hiervoor met mijn cranks om de ketting er volledig op te krijgen, dat zorgt er uiteraard voor dat mijn wiel ronddraait. Als je een video uit een andere hoek zou hebben, dan zou je dat ook zien. Daarenboven wordt mijn fiets iedere keer voor ik naar het podium ga getest, dus vraag gerust even na bij de UCI,” reageert de renner op de beschuldigingen op Twitter.

Gelukkig is dit de Tour de France en worden er uit alle denkbare hoeken beelden gemaakt. Dus bij deze kunnen alle complottheorieën opgeborgen en het debat gesloten worden, want vanuit deze hoek is duidelijk te zien dat Toms Skujiņš wel degelijk zijn ketting terug op zijn fiets legt.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend