Nieuws

E-mountainbikers opgelet: officiële UCI wereldtitel voor het grijpen

De UCI organiseert in augustus het allereerste wereldkampioenschap voor e-MTB’s en dat is geen grap. De wedstrijd zal doorgaan tijdens de wereldkampioenschappen mountainbike in het Canadese Mont-Saint-Anne.

Er zijn wel wat regels verbonden aan het kampioenschap. De fiets mag alleen ondersteuning bieden wanneer er getrapt wordt. De motor mag maximum 250 Watt leveren en de trapondersteuning mag werken tot maximaal 25 km/u.

Er zal een race zijn voor dames elite en voor heren elite. Iedereen die 19 jaar of ouder is, mag deelnemen, maar je moet geselecteerd worden door je nationale wielerbond. De renners moeten het parcours van de traditionele Olympische cross-country afleggen. Dat is 7,3 kilometer lang.

De renners moeten de wedstrijd uitrijden met één fiets en één batterij. Bij pech mogen ze hulp krijgen in de materiaalpost, maar extra batterijen zijn daar verboden. Je mag niet van accu wisselen tijdens de wedstrijd.

Het prijzengeld op het WK e-MTB is gelijk voor mannen en vrouwen. Wie wint krijgt 1.500 euro, de tweede krijgt 1.000 euro en wie brons pakt 500 euro. Bij een wereldkampioenschap hoort natuurlijk ook een trui. De UCI werkt aan een speciale versie voor de e-mountainbikers. Die wordt binnenkort onthuld.

De wereldkampioenschappen mountainbike lopen van 28 augustus tot 1 september. 

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend