Fietsen

Eddy Merckx Bikes in het nieuw voor 73ste verjaardag Eddy

Eddy Merckx Bikes 2018

Er werd al wekenlang geheimzinnig over gedaan, maar hier is het resultaat dan eindelijk van de volledige rebranding van het merk Eddy Merckx.

Net geen jaar geleden nam Ridley het iconische fietsmerk van de al even iconische renner over. En het is duidelijk dat Jochim Aerts, de sterke man achter Belgian Cycling Factory waaronder ook Ridley gehuisvest zit, een ander richting uit wil en als het ware een doorstart wil nemen. De eerste fase zit er nu op, namelijk het merk Eddy Merckx Bikes heropfrissen met de huidige modellen. En in een latere fase zullen vanuit die veranderde insteek ook nieuwe modellen volgen.

Eddy Merckx Bikes moet opnieuw een premium merk worden, die de klasse en het rijke verleden van Eddy moet uitstralen. Dit was het Belgische merk de laatste jaren wat uit het oog verloren. Zo is het nieuwe logo een verwijzing naar het logo uit de beginjaren van het fietsenmerk en zou je uit de kleurencombinaties van de fietsen ook wel het een en het ander uit de carrière van Merckx moeten herkennen.

De latere fase waarover we het eerder hadden zal niet zo lang meer duren, want over een tweetal maanden zou het al zover moeten zijn. Dan wordt de collectie uitgebreid. Er zullen enkele modellen verdwijnen, sommige kregen een update en er is plaats voor enkele nieuwe modellen. Maar eerst werden dus de EM525 en de Sanremo76 uit het bestaande gamma onder handen genomen. Beiden blijven beschikbaar in een velg- en schijfremversie.

De vernieuwde EM525 en Sanremo76 worden in een hoofd- en een contrastkleur gehuld, zijn voorzien van het nieuwe ‘oude’ logo en de gekende ‘Merckx’ op de onderbuis moet wijken voor ‘eddy merckx’. Op de fiets kan je ook nog heel wat leuke details terugvinden, zoals onder andere een handtekening van ‘de kannibaal’ zelf.

Die geüpdatete EM525 kan je nu ook al in voorverkoop bestellen, vanaf €5.499 voor de Disc versie met Shimano Ultegra afwerking en vanaf €4.999 voor de Rim versie met Shimano Ultegra afwerking. Beide versies zijn ook te verkrijgen met Campagnolo Potenza en Shimano Ultegra Di2 voor een meerprijs.

Meer info: Eddy Merckx Bikes

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend