Koopadvies

Een fietsverzekering voor een elektrische fiets: verplicht of niet?

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Is een verzekering voor dit soort fietsen eigenlijk verplicht?

Je elektrische fiets staat te blinken in de garage. Je wilt graag de baan op, maar je weet eigenlijk niet goed of je nu een verzekering voor je elektrische fiets moet nemen of niet. We zochten het voor je uit.

Het is duidelijk: de elektrische fiets is aan het pieken. Vorig jaar had maar liefst 45% van alle nieuwe fietsen in België volgens de vakbeurs Velofollies een elektrische ondersteuning. We vallen massaal voor dat duwtje in de rug. Bovendien worden elektrische fietsen steeds zachter voor de portemonnee. Maar heb je al eens nagedacht over de verzekeringen? Zo ben je niet verplicht om een elektrische fiets te verzekeren. Maar voor sommige elektrische fietsen (vb.: speed pedelec – boven 45 km/u) ben je wél verplicht om een BA-verzekering voor motorrijtuigen te nemen.

Reken op je familiale verzekering bij schade aan derden.

Reken op je familiale verzekering voor schade aan derden

Je bent aan het fietsen en je bent afgeleid. Plots bots je tegen de geparkeerde wagen van de buren. Er is blikschade en de buren eisen dat jij de kosten voor je rekening neemt. Gelukkig doe jij een beroep op je Familiale verzekering. Die verzekering vergoedt de materiële en lichamelijke schade die jij hebt veroorzaakt aan iemand anders. Let op: bij eigen schade komt de Familiale verzekering niet tussen, daarvoor doe je dan een beroep op de fietsverzekering van Ethias.

Wat met schade aan je eigen fiets? Of diefstal?

Naast een familiale verzekering is het dus slim om voor een fietsverzekering te kiezen. De nieuwe verzekering Ethias Bike & More springt voor jou in de bres wanneer je fiets wordt gestolen of beschadigd. Je kan ook altijd een waarborg nemen die medische kosten tot een bepaald plafond terugbetaalt. En wat als je onderweg pech krijgt? Bijvoorbeeld door een probleem met de fietsketting of banden? Dan brengt Ethias jou en je fiets weer naar huis vanaf 1 km van je woning tot 50 km buiten de landsgrenzen. En dat volledig gratis.

Kom hier meer te weten over Ethias Bike & More.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend