Kleding

Een nieuwe aerohelm: Lazer Bullet

Lazer Bullet

Waarschijnlijk kon je de nieuwe aerohelm van de Belgische helm- en fietsbrillenfabrikant al spotten op de hoofden van verschillende renners in het Tour de France peloton. Het gaat om de Lazer Bullet, de laatste toevoeging aan het rijtje aerohelmen voor wielrenners, ontwikkeld in samenwerking met topsprinter Andre Greipel van Lotto Soudal.

Een aerohelm is zeker niet nieuw, maar het is waarschijnlijk een van de beste aankopen die je kan doen om wat seconden te sparen ten opzichte van de kostprijs. Wat je vaak moet inboeten bij zo’n helm is ventilatie, maar Lazer gaf hier extra aandacht aan via de Air Slide. Dit is een ventilatieopening aan de voorkant van de helm die je open of dicht kan zetten. Met de ventilatie open geef je wel wat van je aerodynamisch voordeel prijs, maar wanneer het erop aan komt tijdens het trekken van waaiers of bij het sprinten dan kan je de Air Slide gewoon naar beneden schuiven. En als je echt het onderste uit de kan wil halen, dan kan je gebruik maken van de Air Slide kap waarmee je de ventilatieopening volledig afsluit. Die kap krijg je overigens bij de aankoop van de helm.

De Antwerpse producent ontwikkelde 2 jaar lang aan deze helm en testte deze in de windtunnel van Flanders Bike Valley in Beringen, Limburg. Daarnaast gaven ze ook de profrenners uit de door Lazer gesponsorde ploegen, waaronder Lotto Soudal en  Lotto NL-Jumbo, de kans om de Bullet te testen en bij te sturen waar nodig. Dat is niet zonder resultaat, want de metingen in de windtunnel geven aan dat de Lazer Bullet 7 Watt bespaart ten opzichte van de Lazer Z1 aan een snelheid van 45 km/u, en dat loopt op tot 10 Watt tijdens het sprinten. Plaat je de Air Slide kap op de helm, dan komt daar nog eens een besparing van 5 tot 6 Watt bovenop.

De helm is beschikbaar met en zonder het MIPS systeem voor extra bescherming, en weegt 315 gram (maat S, zonder MIPS). De helm is leverbaar vanaf oktober 2017, en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in maten XS tot en met L. De Lazer Bullet zal €249 kosten (€279 met MIPS systeem).

© Bikegear.cc

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend