Fietsen

Een nieuwe generatie van slimme VanMoof e-bikes

VanMoof Electrified S2 & X2 smart e-bikes

VanMoof is misschien wel een van de meest vooruitlopende fietsmerken op de markt, toch zeker als het op elektrische fietsen aankomt. Het Nederlandse merk lanceert nu de Electrified S2 en X2, en wij zijn alvast onder de indruk.

De Electrified S2 heeft een meer conventioneel design, terwijl voor de X2 een unisex frame voorzien is met cargoruimte vooraan en de X2 is ontwikkeld om fietsers van 155 cm tot 200 cm op te laten passen. De nieuwste generatie smart e-bikes zou een bereik van 150 km hebben in ‘economy’ mode en 60 km in ‘boost’ mode. In 80 minuten heb je via de ‘quick charge’ 50% van je batterij opgeladen, goed dus voor nog eens 75 km. De batterij volledig opladen duurt in totaal vier uren.

Toegegeven, het design van deze fietsen zal niet voor iedereen zijn. Met zijn ietwat Scandinavische look kan je een VanMoof van mijlenver spotten. Maar dat is dan ook de bedoeling.

VanMoof mede-oprichter, Ties Carlier: “Met de nieuwe Electrified hebben we een fiets gemaakt die de auto moet vervangen tijdens het dagelijks woon-werkverkeer. Wij zien Tesla en BMW als onze concurrenten, niet andere fietsmerken. Om op dat niveau competitief te zijn moesten we alles beter, sneller, simpeler en makkelijker maken.”

Het Nederlandse e-bikemerk heeft zich gefocust op antidiefstal van hun elektrische fietsen. Hiervoor gebruiken ze een ‘keyless’ slot dat de wielen vastzet wanneer je niet in de buurt van je fiets bent. Ze rekenen hiervoor op veilige Bluetooth technologie die de fiets ook automatisch losmaakt wanneer je terug bij je fiets aankomt. Weet je niet meer waar je jouw fiets hebt achtergelaten? Ook dat is geen probleem, want je kan je via hun app jouw fiets steeds terugvinden via een ingebouwde gps-tracker. De Electrified fietsen zijn eveneens uitgerust met een alarmsysteem in 3 fasen, een systeem om het achterwiel te blokkeren (via een pin in de rotor van de schijfrem) en dus ook een antidiefstal tracking die is ingebouwd. Oh ja, alle andere dingen die een e-bike doet, heeft VanMoof ook op hun fietsen zitten.

VanMoof gaat ver als het op het recupereren van gestolen fietsen aankomt, zo schreven we eerder al hoe de Nederlanders een opslagplaats met gestolen fietsen aan het licht bracht in Marokko. Maar we kennen VanMoof ook als een merk dat op een originele manier ervoor kan zorgen dat hun klanten hun fiets zonder schade krijgen geleverd, door te doen alsof er een dure televisie in de doos zit.

Alles samen weegt een nieuwe VanMoof ongeveer 19 kg en worden deze fietsen in Europa gelimiteerd op 25 km/u. De kracht voor die snelheid wordt geleverd vanuit een voornaafmotor. Op de bovenbuis van de fiets zit een ingebouwd scherm waarop je de snelheid, het batterijniveau en het powerniveau van de assistentie kan aflezen. Via de VanMoof app die bij de fiets komt, kan je de lichten regelen, het vermogen aanpassen en tal van andere eigenschappen bekijken.

Van de VanMoof Electrified S2 en X2 zijn reeds 6.000 fietsen besteld via pre-productie orders op hun website. De fietsen kunnen vanaf nu geleverd worden, maar het zal tot begin 2019 duren vooraleer je jouw fiets dan krijgt aangezien de pre-orders voorrang krijgen.
Voor € 100 kan je al een Electrified S2 of X2 reserveren, waarvoor je in totaal € 2.598 voor betaalt momenteel. Na het afschaffen van de ‘early bird’ prijzen zullen de nieuwe VanMoofs € 3.398 kosten.

Meer info: VanMoof

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend