Fietsen

Een nieuwe Trek Madone: de SLR Disc

Trek Madone SLR disc

Het is al even niet echt meer nieuw nieuws. We hebben ook al een foto geplaatst op onze Facebookpagina van de bollenversie van die Madone Disc die rondrijdt in de Ronde van Frankrijk momenteel. Maar de nieuwe Trek Madone SLR Disc is nog steeds meer dan de moeite waard om even in detail te bekijken.

Ja inderdaad, opnieuw een aerofiets. Het rijtje aero racefietsen van de laatste 2 weken is amper nog bij te houden, van updates tot volledig nieuwe fietsen. En steevast afgewerkt met schijfremmen. Maar wie weet zien we ook wat nieuw klimmateriaal eenmaal we aan het echte werk in de bergen beginnen in de Tour de France.

De nieuwe versie van de Madone bestaat niet gewoon uit het toevoegen van schijfremmen, maar kreeg ook enkele leuke extra’s mee. Waarvan de voornaamste wijziging misschien wel de IsoSpeed in de bovenbuis van de fiets is, ter hoogte van de zadelbuis. Die IsoSpeed kennen we van de Trek Domane, waar de renners voornamelijk langere ritten en de voorjaarsklassiekers mee rijden, en deze technologie zorgt voor een soort van vering door meer bewegingsruimte te creëren tussen bepaalde delen van het frame. De flexibiliteit van de IsoSpeed kan je zelf aanpassen tot een stuk zachter of een pak harder dan het vorige Madone frame.

Naast de IsoSpeed zorgt ook de zadelpen voor extra vering door ‘rebound demping’, die rebound bestond al maar vooral de combinatie met IsoSpeed is nieuw. De rebound werd ook herbekeken zodat die vlotter terug in zijn originele stand komt met het inbouwen van een demper.

Een nieuw stuur en een H1.5 Fit zorgen ervoor dat je tot 40 verschillende configuraties kan maken om jouw beste fit qua geometrie te vinden. De H1.5 Fit is een tussenoplossing voor de H1 (aero, diepere houding) en H2 (comfort, meer rechtop zitten) Fit. Het nieuwe stuur bestaat niet langer uit 1 deel en komt dus met een afzonderlijke stuurpen, hierdoor kan je veel meer spelen met je set-up.

Net als bij de andere nieuwe aero racers wou Trek ook het gewicht van deze Madone naar beneden krijgen zonder te hoeven inboeten aan aerodynamica. De Amerikaanse fietsconstructeur kreeg er iets meer dan 300 gram af, van een volledig gemonteerde fiets. Voor een maat 56 Madone SLR 9 klokt de weegschaal op 7,65kg af.

De prijzen voor de Madone variëren tussen € 3.999 (SL 6) en € 12.099 (SLR 9 premium paint).

Meer info: Trek

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend