Kleding

Ekoï R5 custom: ontwerp zelf jouw schoenen

Praktisch iedereen rijdt graag stijlvol rond op zijn racefiets, en welke schoenen je draagt bepaalt voor een groot deel jouw stijl. En via het Franse kledingmerk, Ekoï, kan je die stijl nu volledig zelf bepalen voor hun topmodel in hun schoenengamma, de R5.

Ekoï ken je misschien wel van hun helmen, brillen of fietskleding. Maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat het merk ook schoenen, sportvoeding en fietsaccessoires op de markt brengt. Daarnaast kan je de Ekoï helmen ook op de hoofden zien van de renners van Ag2R La Mondiale.

Ekoï pakt nu uit met een 3D design tool om je schoenen helemaal te customizen, want het gaat niet enkel over een kleurtje kiezen. Door middel van de online tool kan je het design, de kleur van de tong en de neus én het type perforaties aanpassen in jouw persoonlijke stijl. De designs zijn wel voorhanden, maar zijn heel uiteenlopend. Van een gewoon kleurenschema tot een zebra- of luipaardprint. Daarnaast werden de designs door Franse en Italiaanse kunstenaars ontworpen. Het zijn vanaf nu dus niet langer enkel de profrenners, zoals Adam Blythe, die er een customized schoenencollectie op over kunnen houden.

De R5 schoenen beschikken over een volledige carbon zool met zes ventilatiegaatjes en de nodige gaatjes voor de montage van je schoenplaatjes. En geen Boa-sluitingen op de schoenen, maar wel de gelijkaardige Atop-sluitingen. Een maat 41 weegt 271 gram.

Hoeveel kost nu zo’n paar custom Ekoï R5 schoenen? Wel, voor € 299 kan je de R5’s zelf bestellen via de website van Ekoï.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend