Naast de kwestie

Elektrische deelfietsen Lyft vliegen in brand in San Francisco

In San Francisco zijn elektrische deelfietsen van taxidienst Lyft in brand gevlogen. Het bedrijf biedt momenteel uit voorzorg geen e-bikes meer aan totdat ze de oorzaak gevonden hebben.

Een voetganger merkte woensdag een rokende deelfiets op. De rook kwam uit de batterij van de fiets. Enkele dagen daarvoor zagen nog omstaanders accu’s van andere Lyft deelfietsen in brand staan.

Lyft is de grootste concurrent van Uber in de Verenigde Staten en werkt op een gelijkaardige manier, ook wat het gebruik van de deelfietsen (redactie: zoals de rode Jumpfietsen in België) betreft. Via de Lyft-smartphoneapp kunnen fietsen gehuurd worden en je betaalt per minuut.

De fietsen konden vanuit de Lyft-smartphoneapp worden gehuurd als goedkoper alternatief voor de deeltaxi’s.

Lyft liet weten een onderzoek te hebben gestart om de oorzaak te achterhalen van het spontaan opbranden van de batterijen. Het is niet de eerste keer dat we schrijven over dit soort branden, daarnaast zijn er nog apparaten geweest met accu’s die oververhit geraakten of in brand vlogen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 7 smartphones.

Het Amerikaanse bedrijf is overigens niet aan zijn proefstuk toe wat de deelfietsen betreft, want bij de overname van Motivate (het deelfietsenbedrijf dat Lyft kocht) werd er opgemerkt dat de remmen niet echt goed werkten.

Lyft is momenteel nog niet in België actief.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend